Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ενημερωτικό σημείωμα ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Με βάση τις προσλήψεις των 2 τελευταίων ετών η κατανομή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενημερωτικό σημείωμα ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Με βάση τις προσλήψεις των 2 τελευταίων ετών η κατανομή των 4.500 θέσεων σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας, Β/θμιας, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Ενημερωτικό σημείωμα ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: poseepea@yahoo.gr

Ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr

ΑΘΗΝΑ, 28/11/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η ΠΟΣΕΕΠΕΑ  βρίσκεται στο Υπουργείο Παιδείας  κατά  τη διάρκεια της εβδομάδας από 25 έως 29/11/2019 προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα που αφορούν στο Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Την Πέμπτη  28/11/2019 μεταβήκαμε στο υπουργείο παιδείας από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ η πρόεδρος Γ. Μπουλμέτη  και ο αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγιας.

Ενημερώθηκε το γραφείο της Υφυπουργού για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας για τη δίκαια κατανομή των 4.500 θέσεων της Ειδικής Εκπαίδευσης και τη μη συμπερίληψη των οργανικών θέσεων στα ΚΕΣΥ στους διορισμούς Ειδικής Εκπαίδευσης και ζητήθηκαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση πραγματοποίησης συνάντησης με την Υφυπουργό  παρά τα συνεχή  αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Η εκτίμησή μας είναι ότι το θέμα των ΚΕΣΥ ανήκει στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τις υποστηρικτικές δομές που πρόκειται να επανασχεδιαστεί στους επόμενους μήνες κι όχι άμεσα.

Επιπρόσθετα, μία πολύ βασική πληροφορία που λάβαμε είναι το γεγονός ότι έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία των προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ- ΕΒΠ στα ΣΜΕΑΕ μαζί με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας των δύο τελευταίων ετών προκειμένου να αξιολογηθούν αναλογικά για την κατανομή των 4.500 θέσεων.

Από αυτό θέλουμε να ελπίζουμε, πως η κατανομή, θα οριστεί και εκτιμηθεί αξιοκρατικά, με βάση τις ανάγκες των μονάδων εκπαίδευσης και των ωφελούμενων τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και τα μέλη της θα βρισκόμαστε την Παρασκευή 29/11/2019 στις 13.00  στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εκπαιδευτικούς απαιτώντας :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό με την κάλυψη όλων των κενών καθώς και την επίλυση όλων των χρόνιων προβλημάτων (κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μετακινήσεις, οδοιπορικά) που ταλανίζουν τον μαθητικό πληθυσμό, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους στα Ειδικά σχολεία και τις υποστηρικτικές δομές.
  • Άμεσα έκδοση της δίκαιας και ισόποσης κατανομής των 4.500 θέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας/ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και  διορισμό αυτών μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.
  • Την άμεση ρύθμιση , ώστε να πραγματοποιηθούν απευθείας διορισμοί στα ΚΕΣΥ και να σταματήσει η υπονόμευση των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης.
  • Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ ΕΒΠ τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).
  • Την κατάργηση των σχεδίων για αξιολόγηση – ισοπέδωση εργαζομένων και σχολικών δομών.
  • Την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους, παιδαγωγικές προϋποθέσεις και υποστήριξη των μαθητών.
  • Την άμεση δημιουργία προϋποθέσεων προσβασιμότητας σε όλες τις σχολικές δομές των ατόμων με αναπηρία.
  • Τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ ΕΒΠ στις ΕΔΕΑΥ και τη γενική εκπαίδευση.
  • Τη συνέχιση και ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του μαθητικού πληθυσμού των ολοήμερων σχολείων, των τάξεων υποδοχής προσφύγων στο πρόγραμμα Σχολεία για όλους, των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής με την επαναλειτουργία του εξαιρετικά πετυχημένου προγράμματος στήριξης που εφαρμόστηκε πέρυσι.

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέλη ΕΕΠ ΕΒΠ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλύπτονται με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής 8.00 έως 11.00 και από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Γεωργία Μπουλμέτη               Δέσποινα Χατζηδρόσου

 ____________________

Δείτε επίσης

Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ | Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
ΟΛΜΕ για κατανομή διορισμών: Δεν λάβαμε απάντηση για ακριβή αριθμό από το ΥΠΑΙΘ
Οριστικός Πίνακας 1ΕΑ ΕΒΠ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κατανομή διορισμών: Τελικά θα αφορά στις πραγματικές ανάγκες σχολείων και μαθητών;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση