Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Επιπλέον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιπλέον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – Ενημέρωση.

Επιπλέον πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών

Για έκτακτη χρηματοδότηση, την οποία εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δια του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κ. Πιερρακάκη και θα αποφέρει 7.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, μιλά δημοσίευμα του newpost.gr, στο οποίο αναφέρεται πως αυτό αποφασίσθηκε ύστερα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, “στον απόηχο των καταγγελιών και επιστολών στον 989 alpha radio”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πιστώσεις που εξασφάλισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διατεθούν και για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.

Προσλήψεις Α Φάσης

Στα πλαίσια της Α Φάσης είχαμε 28.353 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΒΕΠ  για το 2023-24, με τα κενά να ανέρχονται σε 47.000 , έναν αριθμό τον οποίο δεν αποδέχεται ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ κος Ι. Κατσαρός.

Αριθμός πιστώσεων Παράλληλης Στήριξης

Συγκεκριμένα οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών που αυτή τη στιγμή διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης για το 2023-24, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις,  ανέρχονται σε 14.000 και από τη στιγμή που στα πλαίσια της Α Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών έχουν προσληφθεί 9.500, απομένουν για τις επόμενες Φάσεις προσλήψεων 4.500, όταν τα αιτήματα για Παράλληλη Στήριξη μαθητών/τριών ανέρχονται σε 20.000, χωρίς να υπολογίζουμε τις εγκρίσεις που αναμένονται τον μήνα Οκτώβριο. Ετσι σύμφωνα με τα νούμερα που παρατέθηκαν έχουμε ένα κενό 6.000 πιστώσεων για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.

Τι προσλήψεις είχαμε πέρσι στην Π.Σ

Για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης πραγματοποιήθηκαν πέρσι 15.292 προσλήψεις αναπληρωτών (9.753 εκπαιδευτικοί Α/θμιας Εκπαίδευσης, 1.871 εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης και 3.668 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ) – Δείτε ΕΔΩ

Πίνακες αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης

Εν τω μεταξύ οι Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ ζήτησαν και παρέλαβαν πίνακες αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη προς έγκριση, που υποβλήθηκαν μέχρι και την Παρασκευή 08.09.2023, επισημαίνοντας πως μεμονωμένα αιτήματα που θα προωθηθούν εκτός της προθεσμίας αυτής δεν θα ληφθούν υπόψη.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε σχετικά

Παράλληλη Στήριξη 2023: Για “Πρόγραμμα Εξοικονομώ” κατηγορούν εκπαιδευτικοί το Υπουργείο Παιδείας 

Δείτε επίσης

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων

Μισθοδοσία μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Νεοδιόριστοι 2023-24: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διορίζονται-Της Γ. Μπουλμέτη και του Β. Βούγια 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση