Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξετάσεις πιστοποίησης ΕΠΑΣ-ΠΕΠΑΣ Μαθητείας: Κατάλογοι θεμάτων με ερωτήσεις και απαντήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξετάσεις πιστοποίησης ΕΠΑΣ-ΠΕΠΑΣ Μαθητείας: Κατάλογοι θεμάτων με ερωτήσεις και απαντήσεις για τους απόφοιτους, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Εξετάσεις πιστοποίησης ΕΠΑΣ-ΠΕΠΑΣ Μαθητείας

Καταλόγους θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΕΠΑΣ Μαθητείας και ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ κοινοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Συγκεκριμένα οι κατάλογοι έχουν να κάνουν με θέματα θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης με τις απαντήσεις αυτών για 29 ειδικότητες ΕΠΑΣ Μαθητείας και 3 ειδικότητες ΠΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ. Ο κάθε κατάλογος θεμάτων ανά ειδικότητα περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις Θεωρητικής κατεύθυνσης κλειστού τύπου και 50 ερωτήσεις Πρακτικής κατεύθυνσης κλειστού τύπου.

Ετσι, όπως αναφέρει ο ΕΟΠΠΕΠ σε σχετική ανακοίνωσή του, δίνεται ο εύλογος χρόνος στους ενδιαφερόμενους να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης, πριν από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων που θα ανακοινωθεί προσεχώς, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΠΕΠ.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΕΟΠΠΕΠ και οι κατάλογοι θεμάτων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Π.ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α.

Από σήμερα βρίσκονται στη διάθεση των υποψηφίων οι κατάλογοι θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΕΠΑ.Σ Μαθητείας και Π.ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α .

Συγκεκριμένα, χθες, η Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.). μετά από εισήγηση της προέδρου της, Διευθύνουσας Σύμβουλου του ΕΟΠΠΕΠ, κ. Ρεμπούτσικα Γεωργίας, ενέκρινε τους καταλόγους Θεμάτων Θεωρητικής και Πρακτικής κατεύθυνσης με τις απαντήσεις αυτών για 29 ειδικότητες ΕΠΑ.Σ Μαθητείας και 3 ειδικότητες Π.ΕΠΑΣ Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. και αποφάσισε την ανάρτησή τους πάραυτα.

Ο κάθε κατάλογος θεμάτων ανά ειδικότητα περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις Θεωρητικής κατεύθυνσης κλειστού τύπου και 50 ερωτήσεις Πρακτικής κατεύθυνσης κλειστού τύπου.

‘Ετσι, δίνεται ο εύλογος χρόνος στους ενδιαφερόμενους να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης, πριν από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων που θα ανακοινωθεί προσεχώς, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΠΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι, απόφοιτοι ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΔΥΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εδώ και οι ενδιαφερόμενοι, απόφοιτοι Π.ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΔΥΠΑ μπορούν να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εδώ.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση 

Η τοποθέτηση της ΟΛΤΕΕ στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης»

Κυριάκος Πιερρακάκης: “Η ζωή των τριών φάσεων, μάθηση-εργασία-συνταξιοδότηση, έχει τελειώσει”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση