Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για του αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια – Αρθρο του Γιάννη Κυργιόπουλου, Ψυχολόγου, Γραμματέα ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, Υποψήφιου Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

Αρθρο του Γιάννη Κυργιόπουλου, Ψυχολόγου, Γραμματέα ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, Υποψήφιου Αιρετού στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το προσεχές Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μελών ΕΕΠΕΒΠ στα υπηρεσιακά μας συμβούλια (ΠΥΣΕΕΠ & ΚΥΣΕΕΠ).

Μετά από 2 χρόνια, μη ουσιαστικής εκπροσώπησης από Αιρετούς των κλάδων μας, νομίζω ότι όλοι κατανοήσαμε όταν ήταν περισσότερα αυτά που απεμπολήσαμε συγκριτικά με αυτά που κερδίσαμε. Να μη ξεχνάμε ότι ο θεσμός του Αιρετού αποτελεί ουσιαστικά τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή όλων των συναδέρφων μας στα υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ασφαλώς ήμουν, είμαι και θα είμαι κατά των ηλεκτρονικών εκλογών, που αποτελεί άλλη μία μεθοδευμένη και αντιδημοκρατική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να «στραγγαλίσει» κάθε φωνή που θα εναντιώνεται στις επιδιώξεις της. Από την άλλη όμως μη συμμετέχοντας στις εκλογές ρίχνουμε «νερό» στο μύλο της κυβέρνησης να διορίσει τους δικούς της εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τον απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Άλλωστε δε θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια προέδρου ΠΥΣΕΕΠ, «ότι ευτυχώς αυτά τα 2 χρόνια έλειψαν οι Αιρετοί και αποφασίζαμε ομόφωνα και πολύ γρήγορα, δίχως εντάσεις και φωνές».

Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας. Εκλογές σημαίνει δια ζώσης συμμετοχή, ανταλλαγή απόψεων-επιχειρημάτων, ζυμώσεις, συναποφάσεις. Τα στοιχεία αυτά επ’ουδενί μπορούν να υποκατασταθούν από τις αμφιβόλου αξιοπιστίας και εγκυρότητας ηλεκτρονικές εκλογές. Γιατί αγαπητή κυρία Υπουργέ δεν εισηγείστε στο Υπουργικό Συμβούλιο και την πραγματοποίηση των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών με ηλεκτρονικό τρόπο; Τι σας εμποδίζει άραγε; Μάλιστα και η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» απεφάνθη πρόσφατα ότι είναι η νόμιμη η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Γιατί λοιπόν να μην είναι νόμιμη και για τις Βουλευτικές Εκλογές;

Να σας θυμίσω τι συνέβη αυτά τα 2 χρόνια που απουσίασαν οι Αιρετοί μας από τα υπηρεσιακά Συμβούλια; Κενά αποκρύπτονταν, η αξιοκρατία, τα μόρια και η σειρά των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ καταστρατηγούνταν, οι πελατειακές σχέσεις, η εξάρτηση και η χειραγώγηση ήταν η πραγματικότητα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τα οποία μάλιστα για μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν όχι μόνο με διορισμένους/ες αιρετούς αλλά ακόμα και με διορισμένους/ες Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης.

Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Με τη μαζική συμμετοχή μας στις 5 Νοεμβρίου δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι καταδικάζουμε αυτές τις λογικές και πρακτικές. Παλεύουμε μαζί με τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία μας να ξαναγίνουν οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια δια ζώσης, όπως ρητά ορίζει το ΠΔ/2003. Ψηφίζουμε Αιρετούς που θα υπερασπίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε και θα το κάνουμε.

 Γιάννης Κυργιόπουλος, Ψυχολόγος, Γραμματέας ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, Υποψήφιος Αιρετός στο ΠΥΣΕΕΠ Στερεάς Ελλάδας

Δείτε σχετικά

Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως ψηφίζουμε και γιατί, για το ΚΥΣΕΕΠ και τα ΠΥΣΕΕΠ

Εκλογές ΠΥΣΕΕΠ-ΚΥΣΕΕΠ 2022: Το ηλεκτρονικό μήνυμα από το Σύστημα ΖΕΥΣ σε κάθε μόνιμο και αναπληρωτή ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Νόμιμη η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων σύμφωνα με το ΣτΕ 

Απόφαση: Εκλογές αιρετών 5 Νοεμβρίου 2022 

Ανακοινοποίηση Εγκυκλίου εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022

Διαδικασία εκλογής αιρετών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια | ΦΕΚ 

Προεδρικό Διάταγμα 1/2003

Αρθρα 21 και 36 του π.δ. 1/2003

Αρθρα 29, 30, 31, 43, 44 και 45 του π.δ. 1/2003

Δείτε ακόμη

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση