Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ικανοποίηση ΠΟΣΥΠ για τη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις των Υποδιευθυντών ΣΑΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ικανοποίηση ΠΟΣΥΠ για τη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις ΣΑΕΚ – Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας.

ΠΟΣΥΠ – Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ισότιμη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων και στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις ΣΑΕΚ (ΔΙΕΚ), καθώς και για την νομοτεχνική βελτίωση του σχετικού άρθρου (άρθρο 33) του ν.5082/2024 του ΥΠΑΙΘΑ “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, το οποίο υπερψηφίστηκε από την Βουλή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (Π.Ο.Σ.Υ.Π.)

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ – Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776 – email: posyp@minedu.gov.gr

 Μαρούσι 19-01-2024

Αρ. Πρωτ. 07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ισότιμη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων και στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ) καθώς και για την νομοτεχνική βελτίωση του σχετικού άρθρου (άρθρο 33) του ν.5082/2024 του ΥΠΑΙΘΑ ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, το οποίο υπερψηφίστηκε από την Βουλή!

Έτσι σύμφωνα με την νομοτεχνική αυτή βελτίωση που προβλέπει ότι ¨ο Υποδιευθυντής πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) διοικητική εμπειρία ή εκπαιδευτική υπηρεσία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ….¨, διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή και των διοικητικών υπαλλήλων στην διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ).

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΣΥΠ και του κλάδου μας, που είχε  εκφραστεί πολλάκις  τόσο  με έγγραφα, όσο και με δια ζώσης παρεμβάσεις στην Πολιτική Ηγεσία, αλλά και με την θεσμική τοποθέτηση της ΠΟΣΥΠ, δια του Προέδρου της, ενώπιον της Βουλής,  στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δύο φορές μάλιστα (το 2020 και στις 15/01/2024)!

Έτσι μετά το ν. 4763/2020 με τον οποίο συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στις θέσεις των Διευθυντών ΔΙΕΚ, σήμερα, 3 χρόνια μετά, στο νέο ν.5082/2024 ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και στις θέσεις των Υποδιευθυντών ΣΑΕΚ (ΔΙΕΚ), δίνοντας τέλος σε μία κατάφορη αδικία του κλάδου μας και των στελεχών της διοίκησης που επί χρόνια στηρίζουν τις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η ΠΟΣΥΠ στηρίζοντας έμπρακτα τα Δημόσια ΙΕΚ και έχοντας την ειλικρινή συνεργασία και στήριξη του Γ. Γραμματέα κ. Βούτσινο, ώστε να στελεχωθούν,  συνέβαλε τα μέγιστα ώστε, το 2023, να δημιουργηθούν 382 νέες κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΔΙΕΚ όλης της χώρας, για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμισή τους.

Η ΠΟΣΥΠ συνεχίζει να διεκδικεί δυναμικά και θεσμικά τα εύλογα και δίκαια του κλάδου μας, αξιώνοντας όρους ισότητας και ισονομίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ και αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία του διοικητικού έργου στο σύνολο της εκπαίδευσης και των δομών της!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΣ  ΦΩΤΙΑΔΗΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε σχετικά

Ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση σε ΦΕΚ – Νόμος 5082/2024 

Πρόταση τροποποίησης επί του σχεδίου νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση από τον ΣΥΠΥΥΠ 

Υποδιευθυντές ΣΑΕΚ: Συμπεριλήφθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στη διαδικασία επιλογής-Ευχαριστήρια επιστολή ΣΥΠΥΥΠ 

Επιστολή ΣΥΠΥΥΠ σε Υπουργό Παιδείας για κρίσεις Διοικητικών Προϊσταμένων και Ηλεκτρονική Διακίνηση Δικ/κών Δαπανών 

 Πριν φύγετε

Κανονισμός λειτουργίας ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση