Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Καταβολή μισθοδοσίας αναπληρωτών: Το έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ με τις οδηγίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταβολή μισθοδοσίας αναπληρωτών: Το έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ με τις οδηγίες και τις ημερομηνίες πληρωμών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ).

Καταβολή μισθοδοσίας αναπληρωτών

Οπως είχαμε ενημερώσει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, η καταβολή μισθοδοσίας Φεβρουαρίου 2020 των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ της ΕΔ ΕΠΣΑ Τομέα Παιδείας είναι η τελευταία που θα γίνει εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) και μέσω των ΠΔΕ, ΔΠΕ και ΔΔΕ.

Από τον μήνα Μάρτιο και εφεξής η καταβολή μισθοδοσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ, ΕΣΠΑ και ΠΔΕ θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της ΕΑΠ.

Γι αυτό το λόγο η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ απέστειλε, σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες προς τις ΠΔΕ, ΔΠΕ, ΔΔΕ της χώρας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΠΑΙΘ οι βασικές αλλαγές που θα προκύψουν είναι:
Καταβολή μισθοδοσίας στις 10 του επόμενου μήνα

Η απόδοση μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ & ΠΔΕ μέσω ΕΑΠ θα καταβάλλεται στους τραπεζικούς
λογαριασμούς των αναπληρωτών στις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιείται η πληρωμή των
αναπληρωτών από τον τακτικό προϋπολογισμό, ήτοι περίπου στις ΙΟ του επόμενου μήνα μισθοδοσίας. H μισθοδοσία μηνός Μαρτίου θα καταβληθεί περίπου στις 10 Απριλίου μέσω ΕΑΠ.

Απαλλαγή ΠΔΕ, ΔΠΕ, ΔΔΕ

Το σύνολο της μισθοδοσίας και των κρατήσεων (ΕφΚΑ, Φόροι, κλπ) θα αποδίδονται αποκλειστικά μέσω
της ΕΑΠ και απαλλάσσονται πλέον οι ΠΔΕ, ΔΔΕ και ΔΠΕ να καταβάλουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αναπληρωτών την μισθοδοσία καθώς και τις κρατήσεις στον ΕφΚΑ κλπ.

Κεντρικός Λογαριασμός για πληρωμές μέσω ΕΑΠ

Συγκεκριμένα η ΕΔ ΕΣΠΑ —Τομέα Παιδείας έχει ανοίξει Κεντρικό Λογαριασμό για πληρωμές μέσω ΕΑΠ όπου κάθε μήνα θα καταβάλει το σύνολο των αποδοχών των μισθοδοτούμενων αναπληρωτών ΕΣΠΑ & ΠΔΕ σύμφωνα με τις οριστικοποιημένες τελικές Μισθοδοτικές Καταστάσεις όλων των ΠΔΕ, ΔΔΕ και ΔΠΕ και όλων των Πράξεων ΕΣΠΑ & ΠΔΕ.

Ανελαστικές ημερομηνίες

Οι τελικές ημερομηνίες για την οριστικοποίηση των Μισθοδοτικών Καταστάσεων και εν συνεχεία η υποβολή του αρχείου XML πληρωμών για το σύνολο των αναπληρωτών της Δ/νσης από όλες τις Πράξεις του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ είναι ανελαστικές και στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τότε η μισθοδοσία των αναπληρωτών υποχρεωτικά μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

Τυχόν λάθη σε στοιχεία καθιστούν αδύνατη την πληρωμή

Επίσης τυχόν λάθη σε ΑΦΜ μισθοδοτούμενων αναπληρωτών καθώς και σε Όνομα/Επώνυμο μισθοδοτούμενων αναπληρωτών που δεν αντιστοιχεί σε σωστό ΑΦΜ θα καθιστά αδύνατη την πληρωμή του συνόλου των αναπληρωτών της Διεύθυνσης, καθώς θα απορρίπτεται από την ΕΑΠ το αρχείο XLM.

Εγκαιρη Απογραφή αναπληρωτών

Καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπως μεριμνήσουν ΑΜΕΣΑ για την έγκαιρη ΑΠΟΓΡΑΦΗ όλων των μισθοδοτούμενων αναπληρωτών καθώς και να απογράφουν έγκαιρα κάθε νεοπροσλαμβανόμενο αναπληρωτή.

Εστω και 1 αναπληρωτής χωρίς απογραφή αδύνατη η πληρωμή του συνόλου των αναπληρωτών

Η μη ολοκλήρωση της απογραφής έστω και ενός μισθοδοτούμενου αναπληρωτή θα καθιστά αδύνατη την πληρωμή του συνόλου των αναπληρωτών της Διεύθυνσης.

1.636 μισθοδοτούμενοι αναπληρωτές δεν έχουν ακόμη απογραφεί

Σε σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι 1.636 μισθοδοτούμενοι αναπληρωτές δεν έχουν ακόμη απογραφεί μέσω της ηλεκτρονιμής εφαρμογής του συστήματος απογραφής.

Δείτε το Εγγραφο Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ αναλυτικά

Δείτε σχετικά

Μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού – ΕΕΠ – ΕΒΠ | Ανάλυση
Κυρώσεις διορισμών (Αρθρο 58, Νόμος 4653/2020) – Αποκλεισμός 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Πρόσκληση 1ΓT/2020 και 2ΓΔ/2020 για υποβολή δικαιολογητικών υποψήφιων εκπαιδευτικών
Νεοδιοριζόμενοι ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση επί της διαδικασίας – Μεταθέσεις – Μετατάξεις
Διορισθέντες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ονόματα
Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ: Μετά την αφαίρεση των διοριστέων
Κατανομή 4500 θέσεων Ειδικής Αγωγής: 1.817 Α/θμια – 1.642 Β/θμια – 1.041 ΕΕΠ-ΕΒΠ

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο
Νέο νομοσχέδιο Παιδείας: Τι διατάξεις θα περιλαμβάνει – Ανακοινώσεις Κεραμέως
7η Τροποποίηση Απόφασης Συνάφειας Μεταπτυχιακών: Δείτε όλες τις Αποφάσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση