Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κεραμέως στην ΕΡΤ: Δεν θέλουμε Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο-Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για ότι κάνουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κεραμέως στην ΕΡΤ: Δεν θέλουμε Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο-Ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς για ότι κάνουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κεραμέως στην ΕΡΤ

Σε εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε σήμερα πρωί, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για τις Πανελλαδικές, το σχολικό έτος, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εκκλησία.

Δεν θέλουμε να γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, αναμένουμε βεβαίως την απόφαση των ειδικών περί κορονοϊού, δήλωσε η Υπουργός και για την λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες και τη διαθεσιμότητά τους.

Αναλυτικά είπε

Για τις Πανελλαδικές
  • Ακόμα και Μάιο να ανοίξουν τα σχολεία οι Πανελλαδικές θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, εκτός κι αν οι ειδικοί για τα θέματα της πανδημίας του κορονοϊού μας πουν πως δεν μπορεί να βρίσκονται οι υποψήφιοι μαζί σε μια αίθουσα ή ακόμα και λιγότεροι απότι συνήθως σε μια αίθουσα.
  • Οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν με την ύλη που οι μαθητές έχουν διδαχθεί στην τάξη και θα διεξαχθούν οπωσδήποτε.
  • Δεν θέλουμε να γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, αναμένουμε βεβαίως την απόφαση των ειδικών περί κορονοϊού.
Για το σχολικό έτος
  • Το σχολικό έτος δεν θα χαθεί και οι Πανελλαδικές θα γίνουν οπωσδήποτε είτε με μείωση της ύλης, είτε με παράταση του σχολικού έτους.
  • Και για το Δημοτικό και Γυμνάσιο περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για το πότε είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία, για το πότε είναι εφικτή η συνάθροιση μαθητών.
Για την εκπαιδευτική τηλεόραση
  • Υλοποιούμε από σήμερα Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού μας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2, πρωτίστως για μαθητές Δημοτικού.
  • Ξεκινήσαμε δυναμικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συνεχίζουμε αποφασιστικά, σε 3 άξονες: 1) Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, 2) ασύγχρονη επίσης για όλες τις βαθμίδες και 3) εκπαιδευτική τηλεόραση ειδικά για τους μαθητές δημοτικού.
  • Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται στους πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα με τόση θέρμη.
Για την εκκλησία ενόψη Πάσχα
  • Σκεφτόμαστε και εν όψη Πάσχα η Θεία λειτουργία να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών με ένα ιερέα και έναν ψάλτη ενδεχομένως για να μην έχουμε συγχρωτισμό.
  • Επιτρέπεται διαδικτυακά η μετάδοση της θείας λειτουργίας.

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ2: Ξεκινά Δευτέρα 30/03/2020 | Πρόγραμμα
Οδηγίες σύγχρονης εκπαίδευσης Δημοτικών: Ωράριο πρόσβασης-631.269 οι μαθητικοί λογαριασμοί στο ΠΣΔ
 Οδηγίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Σύγχρονες και ασύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας
Εκπαίδευση από απόσταση: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
 Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ | Εγκύκλιος
Νέες οδηγίες ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση