Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών-Χριστούγεννα: Η ΔΟΕ ζητά από το Υπ. Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών-Χριστούγεννα: Η ΔΟΕ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε όλοι να βρεθούν με τις οικογένειές τους.

Μετακινήσεις εκπαιδευτικών-Χριστούγεννα

Με το υπ. αρίθμ. πρωτ. 1227/17-12-2020 έγγραφο της η ΔΟΕ ζητά από το ΥΠΑΙΘ να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να κάνει σαφές ότι όσοι συνάδελφοι, όλων των δομών της εκπαίδευσης, το επιθυμούν, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν έγκαιρα από τον τόπο εργασίας τους στον τόπο όπου, πραγματικά, μόνιμα διαμένουν, ώστε όλοι να βρεθούν με τις οικογένειές τους.

Επίσης ζητά να υπάρχει έκπτωση 50% στην τιμή των εισιτηρίων σε όσους ταξιδεύουν χωρίς ιδιωτικό μέσο.

______________________

Αναλυτικά το έγγραφο της ΔΟΕ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ
Θέμα: Μετακίνηση εκπαιδευτικών εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων

Ζήτημα το οποίο αφορά πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας, μόνιμων και, κυρίως, αναπληρωτών, είναι αυτό της μετακίνησής τους από τις περιοχές όπου υπηρετούν στον τόπο όπου διαμένουν οι οικογένειές τους εν όψει των διακοπών των Χριστουγέννων.

Εγκλωβισμένοι,

μόνοι σε τόπους εργασίας πολύ μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους τον τελευταίο μήνα, μετά και από την εγκύκλιο απαγόρευσης μετακίνησης που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, με απόφαση της κυβέρνησης, όλο αυτό το διάστημα, αναμένουν την ξεκάθαρη τοποθέτηση των αρμοδίων για τη διασφάλιση της μετακίνησής τους έτσι ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα, άδικα πρόστιμα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί

την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, να αναλάβει, άμεσα, όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και να κάνει σαφές ότι όσοι συνάδελφοι, όλων των δομών της εκπαίδευσης, το επιθυμούν, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν έγκαιρα από τον τόπο εργασίας τους στον τόπο όπου, πραγματικά, μόνιμα διαμένουν, ώστε όλοι να βρεθούν με τις οικογένειές τους.

Στην κατεύθυνση αυτή,

θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να θεωρηθεί ως επαρκής (και για την επιστροφή τον Ιανουάριο) η βεβαίωση της σχολικής μονάδας που θα χορηγείται στους συναδέλφους που επιθυμούν να μετακινηθούν καθώς, επίσης, να μην γίνει αφορμή για αποκλεισμούς το έντυπο Ε1 όπου, για συναδέλφους που νοικιάζουν κατοικία στον τόπο εργασίας αυτή εμφανίζεται ως τόπος μόνιμης κατοικίας ενώ στην πραγματικότητα η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται σε άλλο νομό.

Ζητάμε να υπάρχει, επίσης, έκπτωση 50% στην τιμή των εισιτηρίων σε όσους ταξιδεύουν χωρίς ιδιωτικό μέσο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οφείλει να απαντήσει, άμεσα, θετικά, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να προγραμματίσουν με ασφάλεια τις μετακινήσεις τους.

Δείτε επίσης

Σχολεία-κορονοϊός: Σε ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τα Δημοτικά-Αν ανοίξει κάτι στις 7.1 θα είναι αυτά
Κανονική και αναρρωτική άδεια νεοδιόριστων: Τι δικαιούνται και πως χορηγείται | Εγγραφο
Διεκδίκηση δώρων αναπληρωτών: Διευκρινίσεις από τον Σύλλογο “Αλεξ. Δελμούζος”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση