Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για Διευθυντή 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής: Nα παραιτηθεί από το ΚΥΣΔE, θέση που δεν του ανήκει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για Διευθυντή 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής: Nα παραιτηθεί από το ΚΥΣΔE, θέση που δεν του ανήκει-Καταγγελία για αντισυνδικαλιστική δράση σε βάρος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ της Α’-Γ΄ Ανατολικής Αττικής.

ΟΛΜΕ για Διευθυντή 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                                

Αθήνα, 16/07/2021

 Α.Π.: 99       

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής για την απαράδεκτη αντισυνδικαλιστική του δράση σε βάρος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ της Α’-Γ΄ Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα,

ο εν λόγω συνάδελφος επιχειρεί να κάνει έξωση στην ΕΛΜΕ, η οποία άνω των δύο δεκαετιών στεγάζεται στο σχολείο που τυγχάνει να είναι αυτός διευθυντής σήμερα.

Τα επιχειρήματα περί αναγκαιότητας χρήσης της αίθουσας για εκπαιδευτικούς λόγους,

που διατυπώνει ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν στέκουν λογικά, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αίθουσα που χρησιμοποιείται από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ και υπερβολικά μικρή είναι και δεν πληροί τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις για τη χρήση της από μαθητές.

Είναι θλιβερό ένας συνάδελφος

που επί σειρά ετών τιμήθηκε από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής του με την κατάληψη θέσεων στο Δ.Σ της τοπικής ΕΛΜΕ να συμπεριφέρεται κατά τέτοιον τρόπο.

Η στάση του αυτή

είναι συνέχεια της επιλογής του να καταλάβει τη θέση των παραιτηθέντων συναδέλφων του στο ΚΥΣΔΕ, διοριζόμενος από τη Διοίκηση και να αυτοπροσδιορίζεται ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Καλούμε τον συγκεκριμένο συνάδελφο να αναλογιστεί τις ενέργειές και τις ευθύνες του

και έστω την ύστατη στιγμή να παραιτηθεί από το ΚΥΣΔE, θέση που ούτως ή άλλως δεν του ανήκει, και  να απέχει από τούδε και στο εξής από κάθε ενέργεια απέναντι στην Ομοσπονδία και στους συναδέλφους του, που τον τίμησαν με την ψήφο τους τα προηγούμενα χρόνια.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε.

Δείτε επίσης

ΟΛΜΕ για διορισμούς στην εκπαίδευση: Επιβεβαιώνεται ο αφανισμός του κλάδου των Κοινωνικών Επιστημόνων
Κατανομή 11.700 θέσεων γενικής κατά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση: 6.200 Α/θμια και 5.500 Β/θμια
Διορισμοί στη γενική: Τα βήματα που απομένουν-Ανάλυση χρονοδιαγράμματος-Τι έγινε στην περίπτωση της 3ΕΑ

Δείτε ακόμη

Οργανικά κενά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ
 ΠΕΚ-Νομοσχέδιο: Το Σχολικό Συμβούλιο διορίζεται από τον Δήμαρχο-Σε αμελλητί ενέργειες ο Δ/ντής για την αξιολόγηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση