Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου: Το ανακοίνωσε ο Σ. Πέτσας-Αποφάσεις για σχολεία αργότερα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου: Το ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Στέλιος Πέτσας – Αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων αργότερα.

Παράταση lockdown έως 7 Δεκεμβρίου

Παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό κατά μία εβδομάδα, έως τις 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής – Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 – εξ αποστάσεως ενημέρωσης (briefing)
των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας κορονοϊού κατά μια εβδομάδα, έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020.
Οπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα άρσης του lockdown μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.
Για το άνοιγμα των σχολείων
ανέφερε πως αυτό που προέχει τώρα είναι η αυστηρή τήρηση των επιβληθέντων μέτρων και αργότερα θα ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος.
Ο κος Πέτσας
αναφέρθηκε επιπροσθέτως και στο υπό Διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέροντας την αναπτυξιακή του διάσταση.
Τέλος είπε
πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το προσεχές Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τις υγειονομικές δομές της περιοχής.
Για την Θεσσαλονίκη
επίσης ανέφερε πως υπάρχει ανάγκη καλύτερης επιτήρησης και τήρησης των μέτρων προστασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού

Δείτε επίσης

Ανοιχτά ειδικά χωρίς μέτρα προστασίας: Ανακοίνωση ΔΟΕ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους
ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ προς ΕΟΔΥ: Διενέργεια τεστ κορονοϊού σε προσωπικό και μαθητές/τριες ΣΜΕΑΕ
ΕΝΕΛΕΑ για ειδικά σχολεία: Aνάγκη λήψης άμεσων μέτρων-Επρεπε ήδη να έχουν ληφθεί
Επισφαλείς συνθήκες εργασίας: Επιστολή Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου
 ΔΟΕ-Κλείσιμο σχολείων: Ομολογία αποτυχίας των μέτρων-Ορθά παραμένουν ανοικτά τα ειδικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση