Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Σχολικός διαγωνισμός ταινίας animation I_AM-“Inclusive education using Animation and Multimedia”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολικός διαγωνισμός ταινίας animation-I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia”-Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν υποβληθούν μέχρι τις 31.07.2022.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS, στo πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Erasmus+ έργου I_AM: “Inclusive education using Animation and Multimedia”, διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό ταινίας Animation.

Tο θέμα της ταινίας είναι η συμπεριληπτικότητα.

Τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός; Πως ορίζουμε την διαφορετικότητα; Πως μπορούμε να συνδεθούμε, να επικοινωνήσουμε, να συνυπάρξουμε με εκείνους που θεωρούμε διαφορετικούς; Και τελικά, υπάρχουν όντως διαφορετικοί άνθρωποι; Ή είμαστε ο καθένας μοναδικός;

Όροι & προϋποθέσεις συμμετοχής

1. O διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικών ή/και ειδικών σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δουλέψουν μαζί με τους μαθητές για να δημιουργήσουν την ταινία.

2. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν: Την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη σε όλα τα υποχρεωτικά πεδία της μαζί με αντίγραφο της ταινίας-Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: education2@animasyros.gr.

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα
  • Η μέγιστη διάρκεια της ταινίας που θα δημιουργηθεί ορίζεται στα 3 λεπτά.
  • Το θέμα της ταινίας θα πρέπει να αναδεικνύει τους στόχους και τα βασικά μηνύματα του έργου I_AM και να προωθεί την έννοια της συμπερίληψης/ συνεκπαίδευσης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία & τις κοινές αξίες.
  • Η ταινία δεν πρέπει να περιέχει υλικό, το οποίο προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) τρίτων (π.χ. μουσική, εικόνες).
  • Η ταινία αποστέλεται σε ψηφιακή μορφή MP4 (Full HD), ή έναν ιδιωτικό σύνδεσμο της ταινίας που είναι προσβάσιμος σε διαδικτυακή πλατφόρμα (Vimeo, YouTube κ.λπ.) στη διεύθυνση email ως ανωτέρω.
  • Η νικητήρια συμμετοχή θα παρουσιαστεί στο Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ Animation στις 20-25 Σεπτεμβρίου 2022, στη Σύρο.
Αιτήσεις συμμετοχής

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν υποβληθούν μέχρι τις 31.07.2022

Η Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ 

Οροι συμμετοχής ΕΔΩ

Ηλεκτρονική διεύθυνση: education2@animasyros.gr

Δείτε επίσης

Διαπολιτισμικό φεστιβάλ 1ου ΓΕΛ Κορωπίου: Υλοποιήθηκε με επιτυχία η δράση την Τετάρτη 18.05.2022-pic 

Ειδικό Δημοτικό Λάρισας: Ανακρίβειες και μυθεύματα περί κακοποίησης μαθητή σε Ειδικό Σχολείο | Επιστολή 

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Νέο σύστημα διορισμών-Βουλή: Ζητείται από το Υπουργείο Παιδείας να διασαφηνίσει εάν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα 

Αιτήσεις Προκηρύξεων ΑΣΕΠ 2022: Μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2019-Σύνολο 80.160 από 42.095 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση