“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες | Να πάρουν σαφή θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες: Επιτακτική ανάγκη η σαφής τοποθέτηση επί των διορισμών, χωρίς αστερίσκους, όλων των εμπλεκομένων.

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες | Να πάρουν σαφή θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε εχθές ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Βλάχος στην ΕΡΤ, ερωτηθείς από τον Δημοσιογράφο για το αν δεσμεύουν οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή τη Νέα δημοκρατία, απήντησε με τη φράση: «Από τη στιγμή που δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη, να δούμε τις ανάγκες».

Και στην επόμενη ερώτηση του Δημοσιογράφου «Αρα είναι στον αέρα», απήντησε: «Προφανώς είναι στο αέρα».

Επειδή αυτές οι απαντήσεις, από τον επί σειρά ετών έμπειρο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, έρχονται μετά από την σε αντίθετη κατεύθυνση, τοποθέτηση επί του θέματος της Τομεάρχη Παιδείας και υποψήφιας Βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κας Κεραμέως , η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Η Βραδυνή» δήλωσε:

«Η προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσει, οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και το σχετικό κονδύλι έχει δεσμευθεί στον προϋπολογισμό του 2019.
Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί, άλλωστε, προτεραιότητα στο πρόγραμμα Παιδείας της Ν.Δ.
Ανεξαρτήτως επιφυλάξεων σε θέματα διαδικασίας και έντονης κριτικής για την έλλειψη συνεκτικής και μακρόπνοης πολιτικής στο θέμα αυτό από την απερχόμενη κυβέρνηση, θα κινηθούμε με συνέπεια και σεβασμό σε εκείνους που υπέβαλαν ήδη αιτήσεις».
αλλά και τις αναφορές του ίδιου του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς την ίδια κατεύθυνση με τις δηλώσεις της κας Κεραμέως,
και για να λήξει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, αλλά και για να προγραμματισθεί στοιχειωδώς η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους

να ξεκαθαρίσουν το θέμα των μόνιμων διορισμών μια κι έξω χωρίς αστερίσκους.

Με σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα της Συνέντευξης του κου Γ. Βλάχου

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες | Να πάρουν σαφή θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι

Γ. Βλάχος:

Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαγγελία προσλήψεων από τη σημερινή Κυβέρνηση. Εξαγγέλει αυτά που θα θα γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιογράφος:

Σας δεσμεύουν εσάς αυτά, δηλαδή 10.000 στην Παιδεία,οι προσλήψεις στην Υγεία, οι 4.500 στην Ειδική Αγωγή;

Γ. Βλάχος:

Από τη στιγμή που δεν έχουν προέλθει από κάποια μελέτη, να δούμε τις ανάγκες…

Δημοσιογράφος:

Αρα είναι στον αέρα..

Γ. Βλάχος

Προφανώς είναι στο αέρα.

Είναι στην προεκλογική λογική. Η κυβέρνηση σήμερα τι λέει. Ρίχνει αριθμούς στον αέρα, ότι θα πάρω για την ειδική αγωγή 4.500. Δεν το μελέτησε κανείς.

Δεν μας είπε να συμμετέχουμε να βγάλουμε από κοινού τον αριθμό. Βγήκε και το εξήγγειλε προεκλογικά, γνωρίζοντας πως δεν θα είναι αυριανή κυβέρνηση.

Εάν δεν γίνει πρόσληψη 4.500  διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα να πει ότι είδατε, αν είμαστε εμείς θα παίρναμε 4.500.

Από πού θα πληρωθούν που είναι τα κονδύλια; Δεσμεύει τη χώρα ή εξαγγέλλει προσλήψεις στη χώρα για τις επόμενες 4ετίες για τις επόμενες Κυβερνήσεις.

Ετσι δεν γίνεται πολιτική.

Εγώ θέλω να ρωτήσω και να πω.

Αυτές τις ανάγκες πότε τις είδαμε, τις είδαμε σήμερα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές;

Και θα μου πει ο συνάδελφος, μα ήμασταν σε μνημόνιο.

Ωραία έχουμε βγει 10 μήνες. Γιατί εντός των 10 μηνών, πολύ νωρίτερα, δεν βγαίναμε να τα πούμε αυτά;

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Κεραμέως: Η Προκήρυξη Ειδικής Αγωγής θα ισχύσει

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ: Στοχευμένες προσλήψεις | Δεν κλείνει η Βουλή το καλοκαίρι

Πρόγραμμα Νέας Δημοκρατίας:Τα επτά (7) σημεία για την Παιδεία

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση