Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χαρά Κεφαλίδου προς Υπουργείο Παιδείας: Προσχηματικός ο διάλογος για το νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χαρά Κεφαλίδου προς Υπουργείο Παιδείας: Προσχηματικός ο διάλογος για το νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και της Δια Βίου Μάθησης.

Χαρά Κεφαλίδου προς Υπουργείο Παιδείας

Με Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαρά Κεφαλίδου, χαρακτηρίζει ως προσχηματικό ενδιαφέρον και προχειρότητα τη διαδικασία διεξαγωγής διαλόγου για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το ΥΠΑΙΘ, για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και τη Δια Βίου Μάθηση.

Η κα Κεφαλίδου αναφέρει πως μοναδική προϋπόθεση που έθεσε ήταν να δοθεί έγκαιρα κείμενο – πλαίσιο αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ως βάση διεξαγωγής του όποιου διαλόγου, όμως το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε απάντησε επ αυτού.

Τέλος η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δίνει στη δημοσιότητα
  1. Επιστολή – πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας (με ημερ. 22.09.20)
  2. Απαντητική επιστολή Χαράς Κεφαλίδου (με ημερ. 23.09.20)
  3. Νέα επιστολή Χαράς Κεφαλίδου (με ημερ. 28.09.20)
Δείτε το Δελτίο Τύπου

ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

Βουλευτής Δράμας

Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Χαρά Κεφαλίδου: «Κυρία Υπουργέ σε αυτήν την παρωδία διαλόγου δεν θα συμμετάσχουμε»

Το προσχηματικό ενδιαφέρον, το άγχος του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού και η προχειρότητα της Υπουργού Παιδείας επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά.

Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Υπουργείου σε διάλογο για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και τη Δια Βίου Μάθηση. Μοναδική προϋπόθεση ήταν να μας δοθεί έγκαιρα κείμενο – πλαίσιο αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας ως βάση διεξαγωγής του όποιου διαλόγου. Το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε απάντησε!

«Η κυρία Κεραμέως από μόνη της δυναμίτισε τη δυνατότητα ενός εποικοδομητικού διαλόγου και απέκλεισε ουσιαστικά την παρουσία του Κινήματος Αλλαγής από τη διαδικασία αυτή. Σε αυτήν την παρωδία διαλόγου δεν θα συμμετάσχουμε!»,τόνισε η Χαρά Κεφαλίδου.

Επισυνάπτονται:
  1. Επιστολή – πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας (με ημερ. 22.09.20)
  2. Απαντητική επιστολή Χαράς Κεφαλίδου (με ημερ. 23.09.20)
  3. Νέα επιστολή Χαράς Κεφαλίδου (με ημερ. 28.09.20)

Δείτε επίσης

Συνάντηση ΟΛΤΕΕ με Γενικό Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ: Για το σχέδιο νόμου Επαγγελματικής εκπαίδευσης
Αναστολή λειτουργίας σχολείων ή τμημάτων λόγω κρουσμάτων κορονοϊού | Συνεχής ανανέωση
Λειτουργία δομών ανοιχτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία: Αναφορά στη Βουλή
 Σχετικά με προσλήψεις αναπληρωτών: Πρώτα η Γ Φάση μετά οι προσλήψεις covid-19
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση