Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΑΔΕΔΥ προς ΣτΕ: Αναπροσαρμόστε στο ίδιο επίπεδο και τις δικές σας αποδοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΔΕΔΥ προς ΣτΕ: Αναπροσαρμόστε στο ίδιο επίπεδο και τις δικές σας αποδοχές – Δελτίο Τύπου για τις Αποφάσεις ΣτΕ για τον 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων. 

ΑΔΕΔΥ προς ΣτΕ: Αναπροσαρμόστε στο ίδιο επίπεδο και τις δικές σας αποδοχές

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΣτΕ για τα δώρα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αποφάσεις ΣτΕ

Ως γνωστό δημοσιεύθηκαν στις 19 Ιουλίου 2019 οι υπ΄ αριθμ. 1307-1316/19 Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, οι οποίες κρίνουν συνταγματική τη διάταξη του Ν. 4093/12, με την οποία καταργήθηκε πλήρως ο 13ος και 14ος μισθός των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Οπως υπενθυμίζει βέβαια η ΑΔΕΔΥ, η Απόφαση ήταν ήδη γνωστή, μέσω διαρροών, από τις 20 Μαΐου του 2019, μέρα κατά την οποία συνεδρίασε η Ολομέλεια του ΣτΕ επί του θέματος.

Ερωτηματικά

Κατά την ΑΔΕΔΥ η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους 600.000 Δημοσίους Υπαλλήλους της χώρας μας, από τη στιγμή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του ΣΤ τμήματος του ΣτΕ.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο το ΣτΕ είχε κρίνει, με συντριπτική πλειοψηφία 6-1 αντισυνταγματική την διάταξη.

Αναπροσαρμόστε και τις δικές σας αποδοχές

Η Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπαλλήλων αφού επισημαίνει πως το σκεπτικό της Απόφασης “προκαλεί και δημιουργεί αισθήματα οργής και αγανάκτησης” όταν αναφέρει πως  “παρά τις περικοπές των δώρων οι μισθοί των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι στα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, συγκρινόμενες με το όριο φτώχειας και με τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα”, αναρωτιέται

“αν οι Ανώτατοι Δικαστές με το ίδιο σκεπτικό κρίνουν και τις περικοπές των δικών τους αποδοχών, όταν αποφασίζουν σχετικά;”

Και συνεχίζει..

“αφού θεωρούν αξιοπρεπές το επίπεδο διαβίωσης των Δημοσίων Υπαλλήλων να αναπροσαρμόσουν στο ίδιο επίπεδο και τις δικές τους αποδοχές, συμβάλλοντας έτσι στην «προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης»”.

Η θέση της ΑΔΕΔΥ

Τελειώνοντας η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) δηλώνει πως:

  • Θα συνεχίσει να διεκδικεί  την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού.
  • και καλεί την Κυβέρνηση να επαναχορηγήσει τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Δείτε επίσης:

Τέλος τα Δώρα: Η κατάργησή τους συμβατή με το Σύνταγμα και επιβεβλημένη – Απόφαση του ΣτΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση