Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αίτημα εξαίρεσης Προκηρύξεων: Θα απαντήσει επιτέλους το ΣτΕ; 7 εργάσιμες απέμειναν έως τις εκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Αίτημα εξαίρεσης Προκηρύξεων: Θα απαντήσει επιτέλους το ΣτΕ; 7 εργάσιμες απέμειναν έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αίτημα εξαίρεσης Προκηρύξεων: Θα απαντήσει επιτέλους το ΣτΕ; 7 εργάσιμες απέμειναν έως τις εκλογές

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στην οποία απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας το αίτημα με το οποίο ζητά την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου, ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών, έχει συσκεφθεί πέντε (5) φορές έως σήμερα επί του θέματος.

Στις 20/06 απεστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία

Στις 20 Ιουνίου 2019 μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει τα ζητηθέντα εκ της Τριμελούς Επιτροπής του ΣτΕ, συμπληρωματικά στοιχεία επί του σχετικού αιτήματος.

Εως αυτή την ώρα απόφαση δεν έχει παρθεί και έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 μας απομένουν μόνον επτά (7) εργάσιμες ημέρες.

Το Αίτημα στις 13/06

Να υπενθυμίσουμε πως το Αίτημα προς στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων στις 13 Ιουνίου 2019.
Με το Αίτημα αυτό ζητούσε την εξαίρεση από τις προβλέψεις του νόμου ώστε να εξακολουθήσει η διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών.

Τι αφορούσε το Αίτημα

Η εξαίρεση αφορούσε στους 4.500 μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2019 – 2020 και 10.500 εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης για τα σχολικά έτη 2020 – 2021 και 2021 – 2022 και την κατάρτιση των νέων ενιαίων πινάκων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

Χάθηκε μισός μήνας

Μετά από όλα αυτά εύκολα συμπεραίνει κανείς πως έχουν χαθεί δεκαπέντε (15) πολύτιμες ημέρες από τη στιγμή που κατατέθηκε το Αίτημα εξαίρεσης του ΥΠΠΕΘ, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μ ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ

Με όλο το σεβασμό στις αρμοδιότητες και στις διαδικασίες της Τριμελούς Επιτροπής του ΣτΕ, λόγω της κρισιμότητος του εν λόγω ζητήματος, θα έπρεπε εδώ και μέρες να έχει απαντηθεί το Αίτημα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ και ο καθείς να λάβει τις ευθύνες του.
Ειλικρινώς αυτές τις απανωτές συσκέψεις χωρίς να λαμβάνεται ουδεμία απόφαση δεν δυνάμεθα να κατανοήσουμε.

Δείτε ακόμη:

Αίτημα εξαίρεσης του Υπουργείου προς το ΣτΕ για τους 15.000 διορισμούς

Eξαίρεση Προκηρύξεων: Η Επιτροπή του ΣτΕ ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία

Εγκύκλιος Υπουργείου: Παγώνουν Μεταθέσεις και Αποσπάσεις

Θέμα Διορισμών: «Στον αέρα» είναι όλος ο κόσμος της Εκπαίδευσης εδώ και μήνες | Να πάρουν σαφή θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση