“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιτήσεις Απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020 – Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιτήσεις Απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020 – Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ – Υποβάλλονται σύμφωνα με τα αναφερόμενα της Εγκυκλίου και η προθεσμία υποβολής τους ορίζεται από τη Τρίτη 19 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου  2020.

Αιτήσεις Απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020

Κοινοποιήθηκε η Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή Αιτήσεων Αποσπάσεων σε περιοχές ή ΚΕΣΥ για το 2020-2021.

Ενημερώνουμε ότι οι Αποσπάσεις ακολουθούν την ίδια διαδικασία με τις Μεταθέσεις από φέτος και δεν πραγματοποιούνται Αιτήσεις για συγκεκριμένα σχολεία αλλά για περιοχές.

Στη συνέχεια ολοκληρώνονται από τα ΠΥΣΕΕΠ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι τοποθετήσεις των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε συγκεκριμένα σχολεία.

Αιτήσεις Απόσπασης

Οι αιτήσεις Απόσπασης υποβάλλονται σύμφωνα με τα αναφερόμενα της Εγκυκλίου και η προθεσμία υποβολής τους ορίζεται από τη Τρίτη 19 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου  2020.

Περίπτωση Α

Αν κάποιος/α επιθυμεί να αιτηθεί σε άλλη περιοχή από αυτή που ανήκει ή σε ΚΕΣΥ, θα κάνει Αίτηση Απόσπασης  και αυτή θα κριθεί από το ΚΥΣΕΕΠ.

Προσοχή όταν αναφέρεται περιοχή εννοείται ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μίας περιοχής  π.χ Α΄ Αθήνας είναι διαφορετική περιοχή από τη Δευτεροβάθμια της ίδιας π.χ. Α΄ Αθήνας. Δείτε τις περιοχές στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV: ΠΕΡΙΟΧΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ της Εγκυκλίου.

Περίπτωση Β

Αν κάποιος/α επιθυμεί να αιτηθεί στην ίδια περιοχή π.χ. Δ΄ Αθήνας, αλλά θέλει να αλλάξει βαθμίδα δηλαδή από Δ΄Αθήνας Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να πάει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δ΄ Αθήνας, πάλι θα κάνει Αίτηση Απόσπασης  και αυτή θα κριθεί από το ΚΥΣΕΕΠ.

Περίπτωση Γ

Αν κάποιος επιθυμεί να αιτηθεί στην ίδια Διεύθυνση που ανήκει, τότε θα υποβάλει αίτηση, η οποία  όμως θα κριθεί από το οικείο ΠΥΣΕΕΠ.

Στην περίπτωση αυτή δε θα καταγράψει προτίμηση θέσης αφού δεν αλλάζει περιοχή π.χ. επιθυμεί να πάει σε άλλο σχολείο στην Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δ.Ε.) που υπάρχει κενό. Προσοχή! Θα πρέπει να υπάρχει κενό είτε οργανικό είτε λειτουργικό.

Υπεύθυνες για τον έλεγχο των κενών είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Περίπτωση Δ

Για την περίπτωση απόσπασης από ΣΜΕΑΕ σε ΚΕΣΥ τότε αναγράφονται στις προτιμήσεις τα ΚΕΣΥ κατά σειρά προτίμησης και αξιολογούνται οι αιτήσεις από το ΚΥΣΕΕΠ.

Συνάδελφοι/ισσες

Από τη στιγμή που η εν λόγω διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  είναι αυτονόητο πως θα υπάρχουν απορίες και πιθανά αδιευκρίνιστα σημεία.

Από την πλευρά μας οποιαδήποτε διευκρίνιση υπάρξει από το ΥΠΑΙΘ θα την κοινοποιήσουμε αμέσως, είναι απαραίτητο όμως οι ενδιαφερόμενοι/ες για Αίτηση Απόσπασης να μελετήσουν προσεκτικά την Εγκύκλιο και να λαμβάνουν υπόψη τους και τις οδηγίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

 Δείτε σχετικά

Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Αιτήσεις από Τρίτη 19 έως Τρίτη 26.05.2020

Δείτε επίσης

Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Η Απόφαση με τα ονόματα
Αδειες εκπαιδευτικών-ομάδες αυξημένου κινδύνου: Νέο ενημερωτικό έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ
Σοφία Ζαχαράκη: Αν τα Δημοτικά ανοίξουν 1η Ιουνίου θα κλείσουν τέλη Ιουνίου-Μετά τις 25.05 η απόφαση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση