Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ανακοίνωση Αιρετού Κορδή για αποσπάσεις – προσλήψεις – κενά – Β Φάση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση Αιρετού Κορδή: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών – προσλήψεις αναπληρωτών – εναπομείναντα κενά – Β Φάση προσλήψεων – Μείωση αποσπασμένων σε Φορείς.

Ανακοίνωση Αιρετού Κορδή

Ενημερωτικό εξέδωσε ο Αιρετός ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής με τα παρακάτω θέματα:

 • Αποσπάσεις εκπαιδευτικών
 • Προσλήψεις αναπληρωτών
 • Εναπομείναντα κενά
 • Β Φάση προσλήψεων στις 25/09
 • Μείωση αποσπασμένων σε Φορείς

Δείτε αναλυτικά το Ενημερωτικό του Αιρετού ΚΥΣΔΕ

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 17 Σεπτεμβρίου για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών –  Κατανομή κενών Α΄ φάσης  προσλήψεων αναπληρωτών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Α. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 17 Σεπτεμβρίου για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

 1. Έγιναν δεκτές 2 ανανεώσεις αποσπάσεων και 1 ανάκληση απόσπασης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης.
 2. Έγιναν δεκτές 2 ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε Εκκλησιαστικά Σχολεία.
 3. Απορρίφθηκε 1 αίτηση ανάκλησης μετάθεσης εκπαιδευτικού σε ΚΕΣΥ.
 4. Απορρίφθηκαν 9 ενστάσεις, επανεξετάσεις και τροποποιήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ. Μειοψηφήσαμε στις περιπτώσεις αυτές. Δυστυχώς η εγκύκλιος στις 13 Σεπτεμβρίου δεν έδινε τη δυνατότητα νέων αιτήσεων και επανεξετάσεων σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΣΥ/ΕΕΕΕΚ, Μουσικά/Καλλιτεχνικά και Σχολεία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Διαφωνήσαμε με την παράμετρο αυτή και συζήσαμε να εξεταστούν επί της ουσίας όλες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις αυτές!  
 5. Έγιναν δεκτές 4 αποσπάσεις και 2 τροποποιήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα.
 6. Έγιναν δεκτές 88 ανακλήσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών λόγω απόσπασης σε φορέα. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν δεκτές 24 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ.
 7. Συζητήθηκαν 43 νέες αιτήσεις απόσπασης εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 13.Για το ίδιο ζήτημα συζητήθηκαν 462 επανεξετάσεις αποσπάσεων εκ των οποίων ικανοποιήθηκαν οι 41. Δυστυχώς με βάση την εγκύκλιο δεν συζητήθηκαν 82 αιτήσεις τροποποίησης ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ απόσπασης. Διαφωνήσαμε αφού με βάση τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αρκετές από τις περιπτώσεις αυτές! Παράλληλα ζητήσαμε να τρέξει το σύστημα αφού μετά την Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών παραμένουν 2895 λειτουργικά κενά σε όλη την Ελλάδα και συνεπώς θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν αρκετές αιτήσεις απόσπασης!  Επιπρόσθετα και με βάση τα στοιχεία της ΔΟΕ υπάρχουν τουλάχιστον 2800 λειτουργικά κενά στην Α/θμια εκ των οποίων τουλάχιστον 700 αφορούν τις κοινές ειδικότητες!
 8. Συνολικά συζητήθηκαν  505 αιτήσεις αποσπάσεων και ικανοποιήθηκαν οι 54 ( 10,7%)! Διαφωνήσαμε με όλη τη διαδικασία αφού η εγκύκλιος του Υπουργείου οδηγούσε σε πολύ περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων! Οι αιτήσεις  που ικανοποιήθηκαν αφορούσαν κυρίως νησιωτικές περιοχές (Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), συνυπηρέτηση με αναπληρωτές/τριες, τρίτεκνους και εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας και ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%!  Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται μέριμνα για τη συνυπηρέτηση με εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν πρόσφατα ως αναπληρωτές/τριες!  Πρέπει όμως, επιτέλους, το Υπουργείο να ενισχύσει και τη συνυπηρέτηση μονίμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε διάφορες γωνιές της χώρας και συντηρούν 2 και 3 σπίτια!
 9. Δυστυχώς και μετά τη χθεσινή συνεδρίαση εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, οικογενειακά, οικονομικά και κοινωνικά των οποίων η αίτηση δεν ικανοποιήθηκε! Πίσω από τους απρόσωπους αριθμούς κρύβονται πολύ δύσκολες καταστάσεις! Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς αυτούς βρίσκονται σε απόγνωση και αρκετοί θα αναγκαστούν να καταφύγουν σε άδειες άνευ αποδοχών!  Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση θεραπείας/επανεξέταση και θα ζητήσουμε νε εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ! Όπως από τις 20 Αυγούστου είχαμε αναδείξει την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Β΄ φάσης αποσπάσεων, έτσι και τώρα θεωρούμε ότι οι ελάχιστες χθεσινές αποσπάσεις, μας δίνουν τη δυνατότητα να ικανοποιηθούν και άλλες αιτήσεις! Σε λίγες ημέρες θα δούμε ξανά το φαινόμενο να προσλαμβάνονται αναπληρωτές/τριες σε περιοχές που μόνιμοι εκπαιδευτικοί ζητούσαν απόσπαση!

Ανακοίνωση Αιρετού Κορδή

Β. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ- ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΚΕΝΑ

   Με βάση τους πίνακες που σας παραθέτω τα εναπομείνατα λειτουργικά κενά μετά την Α φάση προσλήψεων αναπληρωτών στη Γενική Παιδεία ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2895! Τα κενά αυτά φυσικά έχουν διαφοροποιηθεί μετά τις 32 αρνήσεις ανάληψης υπηρεσίας στην Α΄ φάση της Γενικής, τις τοποθετήσεις των ΠΥΣΔΕ  και τις χθεσινές αποσπάσεις!

   Μετά την Α΄ φάση των αναπληρωτών τα υφιστάμενα κενά στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση είναι πάνω από 60%! Είχαν δηλωθεί περίπου 4600 κενά και καλύφθηκαν τα 1719! Στην Ειδική Αγωγή η κάλυψη είναι αρκετά μεγαλύτερη.

   Με βάση τους πίνακες οι περιοχές με τα περισσότερα λειτουργικά κενά είναι οι εξής:
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΝΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 285
ΚΥΚΛΑΔΕΣ 179
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 170
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗ 116
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 109
ΡΕΘΥΜΝΟ 109
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ 93
Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 85
ΛΕΣΒΟΣ 82
ΕΒΡΟΣ 73

 

   Οι ειδικότητες με τα περισσότερα λειτουργικά κενά είναι οι ακόλουθες:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΑ
ΠΕ03 355
ΠΕ02 332
ΠΕ04.04 264
ΠΕ08 170
ΠΕ04.02 166
ΠΕ04.01 154
ΠΕ01 151
ΠΕ80 130
ΠΕ79.01 119
ΠΕ82 87

 

Με χθεσινό έγγραφο ζητείται από τις ΔΔΕ η καταγραφή λειτουργικών κενών και πλεονασμάτων για αναπληρωτές Γενικής και Ειδικής Αγωγής και για τα Μουσικά Σχολεία (ώρες ανά μουσική ειδίκευση).

Η Β΄ φάση προσλήψεων θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου και θεωρούμε αυτονόητη την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στα Μουσικά Σχολεία!

Η ύπαρξη τόσο σοβαρών κενών (πάνω από 60%), δεν μπορεί να θεωρηθεί φυσικά «κανονικότητα» στη λειτουργία των σχολικών μονάδων!

Ανακοίνωση Αιρετού Κορδή

 Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου η πρόσκληση μετατάξεων από και προς τη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Η πρόσκληση είναι εδώ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι μετατάξεις αυτές πραγματοποιούνται σε οργανικά κενά ανά κλάδο/ειδικότητα και περιοχή της Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης και οργανικά κενά ανά κλάδο/ειδικότητα της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. και διενεργούνται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων και σύμφωνη γνώμη του Δ.Σ. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. Για τις ως άνω μετατάξεις ισχύουν τα κριτήρια για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 50/1996 (Α΄ 45).

Για τη μετάταξη πρέπει να έχει παρέλθει διετία από διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη, με εξαίρεση τη μετάταξη σε απομακρυσμένη – παραμεθόρια περιοχή. Στην περίπτωση μετατάξεων από κλάδο σε κλάδο οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν.

 Τέλος με σημερινές της δηλώσεις η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως τονίζει ότι μειώθηκε κατά 278 ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι:

«Η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Να τονίσουμε απλώς ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με 3000 λειτουργικά κενά στη Δευτεροβάθμια, άλλα τόσα στην Πρωτοβάθμια και 2500 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών!

Σχετικά με την μείωση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε φορείς, να υπενθυμίσουμε απλά ότι η επιλεκτική μείωση αυτή σε ορισμένες περιπτώσεις όπως με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων, δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα! Να υπενθυμίσουμε ότι στις 5 Σεπτεμβρίου είχαμε αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα στην προσφυγική  εκπαίδευση, αρκετά από τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται!

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την πρόταση μας οι αποσπάσεις σε φορείς να γίνονται –όχι από το Γραφείο Υπουργού- αλλά από το ΚΥΣΔΕ με αντικειμενικά-μετρήσιμα κριτήρια!

Παράλληλα ζητάμε το ΚΥΣΔΕ να έχει την ευθύνη και για την τελική  εισήγηση επί των προσλήψεων αναπληρωτών! Αναμένουμε από τη νέα πολιτική ηγεσία μια συνάντηση για να τις εκθέσουμε με προτάσεις τις θέσεις μας αυτές.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 18/9/2019

 Δείτε

Αιρετός Φασφαλής: «Ὢδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν»

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: 278 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε Φορείς φέτος

____________________________

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις σε Φορείς: Ονόματα

Αποσπάσεις σε Διευθύνσεις | Ονόματα

Αποσπάσεις σε Γενικά Αρχεία και Βιβλιοθήκες

Αποσπάσεις στις Γενικές Γραμματείες ΥΠΑΙΘ | Ονόματα

Αποσπάσεις ΔΙΕΚ-Μητροπόλεις-ΕΛΚΕΘΕ-ΕΙΕ | Ονόματα

Αποσπάσεις εξωτερικού και εκπ/κών Α/θμιας και Β/θμιας

____________________________

Πριν φύγετε

Καταγραφή κενών για προσλήψεις από το Υπουργείο Παιδείας

Β Φάση προσλήψεων – Πίνακες ΑΣΕΠ – Τροπολογίες – Πιστώσεις ΕΠΑΛ | Ενημέρωση

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ έως σήμερα

Παρέμβαση ΟΛΜΕ για τους ΠΕ78 Κοινωνικών Επιστημών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση