Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αναμένονται σήμερα αποφάσεις για σχολεία και κόκκινες περιοχές: Ποια τα έως τώρα δεδομένα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναμένονται σήμερα αποφάσεις για σχολεία και κόκκινες περιοχές: Ποια τα έως τώρα δεδομένα σύμφωνα με τους επιδημιολόγους.

Αναμένονται αποφάσεις για σχολεία και κόκκινες περιοχές

Αναμένονται σήμερα στις 18:00 να ανακοινωθούν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, κυρίως για την Αττική, η οποία βρίσκεται σε οριακό σημείο αναφορικά με την επιδημιολογική της επιβάρυνση.

Πριν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης θα έχουμε και την τελική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, η οποία θα συνεδριάσει ως ολομέλεια σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων

η οποία συνεδρίασε εχθές Πέμπτη 28 Ιανουαρίου το απόγευμα, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, η Αττική μπορεί να εισέλθει οριακά στη λεγόμενη “κόκκινη” ζώνη με το επιβαρυμένο επιδημιολογικο φορτίο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αναφορικά με

την σχεδιαζόμενη επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων από 1η Φεβρουαρίου η πιθανή ένταξη της Αττικής στην “κόκκινη” επιδημιολογικά ζώνη, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα αναστείλει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων στα οποία θα συνεχισθεί η Τηλεκπαίδευση.

Ποιες είναι οι “κόκκινες” περιοχές

Υπενθυμίζουμε πως την  Τετάρτη 27.01.2021 κατά την διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, αναφερόμενος στο ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές αυτή τη στιγμή, ο Υπουργός κος Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως:

“Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας”.

Τι λέει ο Καθηγητής κος Σύψας

Σύμφωνα με τον Καθηγητή κο Νικόλαο Σύψα, ο οποίος μίλησε στο κανάλι OPEN, η επιτροπή των ειδικών κατά τη σημερινή της συνεδρίασης θα ασχοληθεί με τις “κόκκινες” περιοχές και όποια μέτρα ληφθούν θα ισχύσουν για τις επόμενες 2 εβδομάδες πριν επανεξετασθούν.

Ο κος Σύψας μίλησε επίσης

για πιθανό άνοιγμα μόνον της Γ Λυκείου, αν και έχουν διατυπωθεί οι ενστάσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα για διαδικαστικούς εκπαιδευτικούς λόγους και εξέφρασε προβληματισμούς για την λειτουργία των Γυμνασίων.

Δείτε σχετικά

Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο” σήμερα ή αύριο-Πρωθυπουργός: Ανοίγουμε ή περιορίζουμε δραστηριότητες αναλόγως κρουσμάτων
Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Εκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς

Δείτε επίσης

Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση