“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δυσπρόσιτα: Εγγραφο για διπλασιασμό μονάδων συνθηκών διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δυσπρόσιτα: Εγγραφο απεστάλη στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για διπλασιασμό μονάδων συνθηκών διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δυσπρόσιτα: Εγγραφο για διπλασιασμό μονάδων συνθηκών διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Εγγραφο απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) της χώρας η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού κα Ιωάννα Κορομπέλη.

Διπαλσιασμός ΜΣΔ

Το Εγγραφο έχει θέμα: “Διπλασιασμός μονάδων συνθηκών διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών” και απεστάλη με αφορμή ερωτήματα που είχαν τεθεί στην Υπηρεσία του Υπουργείου, σχετικά με τον διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που υπηρέτησαν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα μ αυτό οι εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν ως αναπληρωτές στις σχολικές μονάδες που περιλαμβάνονται στο άρθρο 5A του Ν. 3848/10, όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν.4283/14 (ΦΕΚ 189/Α΄/10-9-2014)*,

θα λάβουν διπλασιασμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης,

μέχρι και την έκδοση του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13/Α΄/29-1-2019), με το άρθρο 67 του οποίου καταργείται η ανωτέρω διάταξη, ήτοι μέχρι 29-1-2019.

Επισήμανση

Τέλος, υπάρχει η επισήμανση πως ο διπλασιασμός των μορίων θα γίνει αναλογικά, αν η υπηρέτηση των εκπαιδευτικών έγινε σε σε περισσότερα του ενός σχολεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες της διάταξης του άρθρου 5Α του Ν.3840/10.

Τι ισχύει για τα δυσπρόσιτα και τους μόνιμους διορισμούς

Κλείνοντας πρέπει να υπενθυμίσουμε πως όσον αφορά στην προϋπηρεσία που λαμβάνεται υπόψη για την κατάρτιση Αξιολογικών Πινάκων για μόνιμους διορισμούς και πρόσληψη αναπληρωτών σύμφωνα με τον νόμο 4589/2019, δεν προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση για προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα σχολεία.

*Το άρθρο 5A του Ν. 3848/10, όπως προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν.4283/14 (ΦΕΚ 189/Α΄/10-9-2014):

«1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών, που προβλέπονται στο άρθρο 3. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.».

Δείτε το Εγγραφο

Δείτε ακόμη:

4.500 μόνιμοι διορισμοί: Προχωρά η διαδικασία – Ενημέρωση από την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Προϋπηρεσίες ΕΕΠ και ΕΒΠ στο ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση για την καταγραφή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση