“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ναι του ΣτΕ για τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ναι του ΣτΕ για τις Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Ενέκρινε τη συνέχιση των διαδικασιών για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Οπως σας είχαμε πληροφορήσει, ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ. αριθμ. 101/2019 Γνωμοδότηση, το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων για την κατ’ εξαίρεση συνέχιση των διαδικασιών των Προκηρύξεων Ειδικής Αγωγής κατά την προεκλογική περίοδο.

Αφορά στην πρόσληψη των 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επ αφορμή της έγκρισης του ΣτΕ δήλωσε πως αναφορικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, η απόφαση του  ΣτΕ αποτελεί θετική εξέλιξη.

Επιπροσθέτως τόνισε πως αναμένει τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. τόσο για τους 4.500 διορισμούς όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υλοποιεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ.

Μάλιστα ανέφερε πως δεν αναμένει μόνον αυτός τη δέσμευση αυτή αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, επισημαίνοντας τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περί 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή είναι “στον αέρα”.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να επισημάνουμε αυτό που έχουμε ξαναπεί, πως αύριο και μεθαύριο έχουμε 2 εργάσιμες ημέρες και άλλες 4 την άλλη εβδομάδα (η Παρασκευή προ των εκλογών γεμίζει με άδειες ετεροδημοτών) μας κάνουν 6.

Ακολούθως έχουμε τις Εκλογές.

Οι Εκλογές όμως προκηρύχθηκαν στις 10/06 και σήμερα έχουμε 26/06.

Μετά από όλα αυτά, εύκολα συμπεραίνει κανείς πως έχουν χαθεί πολύτιμες ημέρες από τη στιγμή που κατατέθηκε το Αίτημα εξαίρεσης του ΥΠΠΕΘ.

Χρόνος που χάθηκε ανεπιστρεπτί για την επεξεργασία των προκηρύξεων.

Ας ελπίσουμε πως δεν είναι ήδη αργά.

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας επί του θέματος

Δείτε ακόμη:

Ενεός παρακολουθεί ο κόσμος τις δηλώσεις των πολιτικών για τους διορισμούς

Μεταρρυθμίσεις και Δράσεις Υπουργείου Παιδείας 2015 – 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση