Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα 03.09 με τηλεδιάσκεψη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Γενική Γραμματέα ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ με Γενική Γραμματέα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020 η συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα.

Εν αναμονή του αναλυτικού Δελτίου Τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,

ενημερώνουμε πως στην Γενική Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κα Α. Γκίκα τέθηκαν ζητήματα αναφορικά με:

  • Τη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών και τα προβλήματα που προέκυψαν επί της διαδικασίας, από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης και την απουσία του σημαντικού ρόλου των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΕΕΠ.
  • Τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ ΕΒΠ και την ανάγκη κάλυψης των κενών στη Β΄ Φάση προσλήψεων, καθώς και για τις προσλήψεις από τα Προγράμματα που δεν περιλαμβάνονταν στη Α΄ Φάση προσλήψεων (2.800 προσλήψεις στα Γενικά σχολεία-ΕΠΑΛ-ΤΥ-Ολοήμερα).
  • Τις κενές θέσεις που δεν καλύφθηκαν από τους διοριζόμενους ΕΕΠ & ΕΒΠ στην ΕΑΕ και τους διορισμούς στα ΚΕΣΥ και στη Γενική εκπαίδευση.
  • Την αναγκαιότητα ίδρυσης οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Γενικά σχολεία.
  • Τις άδειες ανατροφής τέκνων νεοδιοριζόμενων, με αίτημα για ανάκληση της συγκεκριμένης Εγκυκλίου, παρέχοντας σε όλους τους νεοδιόριστους ΕΕΠ & ΕΒΠ τα δικαιώματα που εφαρμόζονται αντίστοιχα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, με μείωση ωραρίου ή τμήμα της άδειας.
  • Τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα σε Ειδικά σχολεία και ΚΕΣΥ, όπως επίσης εύρεση κτηρίων και έναρξη λειτουργίας των ιδρυθέντων Ειδικών.
  • Τα μέτρα για την προστασία μαθητών και προσωπικού, των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ με τις προτάσεις ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΙΜΕΓΕΕ
  • Τη συμμετοχή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο διάλογο για το νέο νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης σε ότι αφορά στα ΕΕΕΕΚ.
Η Γενική Γραμματέας κα Αναστασία Γκίκα,

κατ αρχάς κατέθεσε ως πρόταση την επικοινωνία με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε μηνιαία βάση, ώστε να επιλύονται ζητήματα που ανακύπτουν αναφορικά με την Ειδική Αγωγή, αλλά και την υποστήριξη του ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Γενικά σχολεία, αλλά και να υπάρχει η αναγκαία ανατροφοδότηση προς όφελος της ομαλής λειτουργίας των Δομών της Εκπαίδευσης.

Μάλιστα με πρωτοβουλία της κας Γκίκα

θα πραγματοποιηθεί συνάντηση το συντομότερο δυνατό με θέμα το νέο νομοσχέδιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης αναφορικά με τα ΕΕΕΕΚ.

Επίσης η κα Γκίκα

ζήτησε από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ την καταγραφή τυχόν δυσλειτουργιών και προβλημάτων σχετικά με τη διαδικασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και την στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΣΥ, ώστε ύστερα από ενημέρωσή της να μπορέσει να επιληφθεί αυτών.

Ενημέρωση από το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Αναλυτική ενημέρωση, από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Θεοδωρικάκος για παράβολο: Ο αποκλεισμός να μην ισχύει για την πρόσληψη αναπληρωτών-Τι είπε για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ.
Πρώτη φάση επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Ξεκίνησε σήμερα-Δήλωση Κεραμέως.
Ενημέρωση προϊσταμένων και εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ06 για την επιμόρφωση δραστηριοτήτων στην αγγλική γλώσσα στο Νηπιαγωγείο
 Σχολικά Γεύματα 185.311 μαθητών: Το Πρόγραμμα ξεκινά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση