Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Συνεδρίαση για Αποσπάσεις και ενστάσεις Μεταθέσεων: ΚΥΣΕΕΠ 29/08/2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεδρίαση για Αποσπάσεις και ενστάσεις Μεταθέσεων: Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΕΠ της Πέμπτης 29 Αυγούστου 2019.

Συνεδρίαση για Αποσπάσεις

Η συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΚΥΣΕΕΠ) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 9:30, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα ακόλουθα:

 Θέματα ημερήσιας διάταξης :

 Θέμα 1ο: «Γνωμοδότηση επί αιτήσεων ένστασης, Mεταθέσεων μελών ΕΕΠ-Ε.Β.Π. σε ΣΜΕΑΕ και μελών ΕΕΠ σε ΚΕΣΥ του σχολικού έτους 2019»

Θέμα 2ο: Επικύρωση πινάκων λειτουργικών κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ για αποσπάσεις σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣ.Υ αναλυτικά κατά κλάδο.

Θέμα 3ο: Εξέταση αμφισβητούμενων αιτήσεων απόσπασης μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) του σχολικού έτους 2019 και κατάταξη σε κατά προτεραιότητα αποσπάσεις.

Θέμα 4ο: «Εξέταση των αιτήσεων απόσπασης μελών του ΕΕΠ-ΕΒΠ του σχολικού έτους 2019 –Επικύρωση πινάκων αποσπασμένων»

Θέμα 5ο : «Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης»

Οι Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας

____________________________________

Δείτε επίσης

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Αναφορικά με την εξελισσόμενη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2019-20, δέον να αναφερθούν τα παρακάτω:

1. Για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα δώσει προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ σε ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ

Δεν κατορθώσαμε να λάβουμε μια σαφή απάντηση, για το αν και κατά πόσον θα είμαστε έτοιμοι με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να έχουμε αναπληρωτές στα ΚΕΣΥ και στις ΕΔΕΑΥ.

Ως γνωστόν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπάρχει το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: “Υποστήριξη μεταρρύθμισης νέων δομών – Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ)”

Σύμφωνα με την Ενημέρωση στη σχετική σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το εν λόγω Πρόγραμμα αποτελεί:

“Oλοκληρωμένη παρέμβαση για την ευρύτερη οργανωτική και διοικητική υποστήριξη, τόσο των νέων δομών που δημιουργούνται με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.4547/2018, των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), τα οποία ενσωμάτωσαν τις αρμοδιότητες των πρώην Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) και των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ),

όσο και της αναμορφωμένης λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων Σχολικών Δικτύων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ), μέσω της σύστασης και λειτουργίας Επιτροπών Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) σε κάθε σχολική μονάδα, που εντάσσεται σε ΣΔΕΥ”.

Ομως επειδή η διάρκεια του Προγράμματος αυτού είναι πενταετής και η νυν Πολιτική Ηγεσία δεν επιθυμεί τέτοια μακρόχρονη δέσμευση, η οποία επιβάλλει την διατήρηση των υφιστάμενων Δομών καθόλη τη διάρκεια ισχύος του, αναζητείται άλλη λύση, ήτοι άλλο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που θα δώσει προσλήψεις σε ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ.

Αλλη λύση, την οποία έως σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 δεν αντιληφθήκαμε τη δρομολόγησή της.

Η συνέχεια εδώ

____________________________________

Δείτε ακόμη

Οριστικοί Πίνακες ΕΕΠ – ΕΒΠ 2018-19: Ισχύουν και φέτος

Αποφάσεις πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ από τις 13 ΠΔΕ για το 2018-19

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για προσλήψεις και πιστώσεις αναπληρωτών | Εγγραφο

Ψυχολόγοι σε Ολοήμερα: Σε 140 Ομάδες σχολείων

Κοινωνικοί Λειτουργοί σε Τάξεις Υποδοχής: Ορίστηκαν 47 Σχολικές Μονάδες

Ανάλυση Χρονοδιαγράμματος προσλήψεων: Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση