Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Θεσσαλονίκη-self tests: Το ωράριο διάθεσης από τα Φαρμακεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θεσσαλονίκη-self tests: Το ωράριο διάθεσης από τα Φαρμακεία σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη-self tests

Μετά τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος εχθές Μ. Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη διάθεση των self tests η οποία από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο στο κανονικό ωράριο λειτουργίας του φαρμακείου και όχι κατά τη διάρκεια εφημεριών/διανυκτερεύσεων, το ίδιο έπραξε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα

Στην σημερινή, Μ. Τρίτη 27.04.2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε πως η διανομή των self tests θα πραγματοποιείται μόνο στο υποχρεωτικό ωράριο των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, δηλαδή Δευτέρα και Τετάρτη από 08:00-14:00 και Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή από 08:00-14:00 και από 17:00-21:00.

Δεν θα πραγματοποιείται διάθεση self tests από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης κατά τη  διάρκεια των διανυκτερεύσεων τους.

Επιπροσθέτως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει αναφορικά με  τη λειτουργία της  πλατφόρμας με τους ΑΜΚΑ των πολιτών για την προμήθεια self tests.

Η πλατφόρμα δεν θα λειτουργεί από το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 08:00.

Επίσης κλειστή θα είναι η εν λόγω πλατφόρμα και όλα τα Σαββατοκύριακα του μηνός Μαΐου.

___________________

Υποχρεωτικός έλεγχος self test εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1686 – 24.04.2021 η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26390 ΚΥΑ “Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας”.

Δείτε
Δημόσιο-μέτρα covid: 42η Εγκύκλιος-Υποχρεωτική διενέργεια self test-Αδεια ειδικού σκοπού
Σύμφωνα μ αυτήν

Α. Ο υποχρεωτικός έλεγχος self test εφαρμόζεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας-Ελληνικής Αστυνομίας-Πυροσβεστικού Σώματος-Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και δικαστικούς υπαλλήλους.

Β. Δεν εφαρμόζεται σε μέλη ΔΕΠ και στο προσωπικό των Πανεπιστημίων και στο καλλιτεχνικό προσωπικό.

Γ. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου/ης προς παροχή εργασίας με φυσική παρουσία.

Δ. Η ΚΥΑ ισχύει από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021.

Ε. Κατά την πρώτη εφαρμογή της ΚΥΑ, δηλαδή από 26 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι δύνανται να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 από 26 Απριλίου έως και 9 Μαΐου 2021.

ΣΤ. Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ’ οίκον.

Ζ. Το αποτέλεσμα του επαναληπτικού ελέγχου δηλώνεται υποχρεωτικά από τον απασχολούμενο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Η. Η μη τήρηση των προβλεπόμενων υποχρεώσεων συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για τα αρμόδια όργανα.

__________________

Από Πέμπτη του Πάσχα ξεκινά η διάθεση self tests σε εκπαιδευτικούς-μαθητές
Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων η διάθεση των self–tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.

__________________

Ιδιωτικός Τομέας και self test
Έως τις 2 Μαΐου η μεταβατική περίοδος για τα selftest των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Δείτε σχετικά

Δημόσιο-self test: H απόφαση εφαρμογής του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου covid από Μ. Δευτέρα 26.04
Προγραμματισμός διάθεσης self test: Ημερομηνίες για Δημόσιο-εκπαιδευτικούς-μαθητές-κληρικούς
Δημόσιο-Εφαρμογή υποχρεωτικού self test σε υπαλλήλους-Περικοπή αποδοχών όταν δεν γίνεται | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση