Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ζέττα Μακρή: Και στην Αττική τηλεκπαίδευση στα Λύκεια αν ενταχθεί στις “κόκκινες” περιοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζέττα Μακρή: Και στην Αττική τηλεκπαίδευση στα Λύκεια αν ενταχθεί στις “κόκκινες” περιοχές-Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Και στην Αττική τηλεκπαίδευση στα Λύκεια αν “κοκκινήσει”

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή αναφορικά με το τι θα γίνει από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου με τα Γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Η Κα Μακρή δήλωσε πως τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα επαναλειτουργήσουν δια ζώσης όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, πλην των Λυκείων τα οποία ανήκουν στις επιβαρυμένες με υψηλό ιικό φορτίο περιοχές, τις λεγόμενες και “κόκκινες”. Τα Λύκεια σ αυτές τις περιοχές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με Τηλεκπαίδευση, όπως προβλέπεται σύμφωνα με τις ληφθείσες αποφάσεις.

Το ίδιο θα ισχύσει και για την Αττική, αν τελικά εισέλθει στη ζώνη των “κόκκινων περιοχών”. Σχετικές ανακοινώσεις θα έχουμε το απόγευμα στις 18:00 από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Χαρδαλιά.

Ποιες είναι οι “κόκκινες” περιοχές

Υπενθυμίζουμε πως την  Τετάρτη 27.01.2021 κατά την διάρκεια της ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών στο Υπουργείο Υγείας, αναφερόμενος στο ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές αυτή τη στιγμή, ο Υπουργός κος Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως:

“Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας.

Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας”.

Δείτε σχετικά

Αναμένονται σήμερα αποφάσεις για σχολεία και κόκκινες περιοχές: Ποια τα έως τώρα δεδομένα
Αττική: Πιθανότατα στο “κόκκινο” σήμερα ή αύριο-Πρωθυπουργός: Ανοίγουμε ή περιορίζουμε δραστηριότητες αναλόγως κρουσμάτων
Ανακοινώσεις: Γυμνάσια-Λύκεια ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου-Οχι τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές
Σχολεία-Αττική: Αν γίνει “κόκκινη” δεν θα ανοίξουν-Εκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους ειδικούς

Δείτε επίσης

Πότε εμβολιάζονται οι εκπαιδευτικοί: Τι είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Εγκύκλιος επαναλειτουργίας Γυμνασίων-Λυκείων: Ενημέρωση γονέων-υπενθύμιση μέτρων covid τις 2 πρώτες ώρες

Πριν φύγετε

Διαχείριση κρούσματος-πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολείου | Νέες οδηγίες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση