Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών: Στήριξη στην κινητοποίηση ΕΕΠ-ΕΒΠ για την κατανομή διορισμών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών: Στήριξη στην κινητοποίηση ΕΕΠ-ΕΒΠ για την κατανομή διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών

Μετά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ), στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΕΕΠ-ΕΒΠ σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ).

Δελτίο Τύπου Π.Σ.Λ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) έχει καταθέσει πολλάκις στην Υπουργό και στην Υφυπουργό Παιδείας, τις θέσεις και τις προτάσεις του σχετικά με τον ρόλο του λογοθεραπευτή στην εκπαίδευση.

Έχει παρέμβει, για την ιδιαιτέρως άδικη κατανομή ως προς τον αριθμό των πιστώσεων του κλάδου των λογοθεραπευτών ΠΕ21 που στην ουσία οδηγεί στον αποκλεισμό του κλάδου.

Ο Π.Σ.Λ. στηρίζει την ΠΟΣΕΕΠΕΑ σχετικά με την φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει τις δομές του με όλες τις ειδικότητες Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και των Λογοθεραπευτών ΠΕ21.

Απαιτούμε να δοθούν στους διορισμούς όλες οι οργανικές θέσεις των ΚΕΣΥ, να ληφθούν άμεσα υπόψη στον υπολογισμό της κατανομής τα 1733 ορθώς καταγεγραμμένα οργανικά κενά ΕΕΠ- ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ και να υπολογιστούν οι προσλήψεις αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΣΥ, ΕΔΕΑΥ.

Με τις ενέργειες του, το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πράξη στην υποστελέχωση των δομών αυτών, παραβλέποντας πόσο αναγκαία είναι η επιστημονική γνώση και η εμπειρία του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού συμπεριλαμβανομένου και του Λογοθεραπευτή.

Ο Π.Σ.Λ. καλεί τα μέλη του που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΣΕΠΕΠΕΑ και για τις οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί.

____________________

Δείτε επίσης

Οριστικός Πίνακας 1ΕΑ ΕΒΠ
ΠΟΣΕΕΠΕΑ για κατανομή διορισμών: Τελικά θα αφορά στις πραγματικές ανάγκες σχολείων και μαθητών;
Στάσεις Εργασίας 28-11-2019: Ανακοινώσεις ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ
Κατανομή 4.500 για διορισμούς: Aδικη και άνιση μεταχείριση για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ
Μόνιμοι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ προ των πυλών: Τι αναμένουμε

  ____________________

Συνάντηση ΔΟΕ-ΑΣΕΠ: Τι ειπώθηκε-Προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για παράβολο
Προσλήψεις αναπληρωτών τριετίας στην Ειδική Αγωγή: Επίσημα στοιχεία Υπουργείου Παιδείας
Σχέδιο κατανομής 4500 θέσεων στην Ειδική Αγωγή: Με επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ

  ____________________

Πριν φύγετε

 Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.
Ολες οι έως σήμερα προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-20
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Φημολογούμενη κατανομή σε

    Ποια είναι επιτέλους αυτή η φημολογούμενη κατανομή; Γιατί δεν ενημερωνόμαστε;

Γράψτε μία απάντηση