Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πρώτη συζήτηση Κεραμέως-ειδικών για σχολεία σήμερα: Ποια τα δεδομένα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρώτη συζήτηση Κεραμέως-ειδικών για σχολεία σήμερα: Τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ 100,3 για το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρώτη συζήτηση Κεραμέως-ειδικών για σχολεία

Στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κος Πέτσας μίλησε για το θέμα των εμβολίων και της διαδικασίας διάθεσής τους στους πολίτες, αλλά κια για τις επικείμενες αποφάσεις για το αν και πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως η πρώτη συζήτηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως με τη Επιτροπή των ειδικών -εμπειρογνωμόνων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020.

Επίσης δήλωσε πως στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πως είμαστε κοντά στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Η δε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως θα εκφράσει αυτή την επιθυμία και στην Επιτροπή των ειδικών.

Ομως όλα αυτά θα αποφασισθούν από την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων – λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ, αν δηλαδή θα έχουμε άνοιγμα σχολείων ταυτόχρονα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στις 8 Ιανουαρίου 2021 ή όχι.

Τέλος επεσήμανε πως αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η μη αύξηση της κινητικότητας όταν τα σχολεία επαναλειτουργήσουν.

Δείτε σχετικά

Ενημέρωση Πέτσα για σχολεία: Συνάντηση Κεραμέως με ειδικούς εντός της εβδομάδας
Ανοιγμα σχολείων 8 Ιανουαρίου: Οι συναθροίσεις των εορτών θα το κρίνουν

Δείτε ακόμη

Εμβολιασμοί: Ξεκίνησαν με Πρόεδρο Δημοκρατίας-Πρωθυπουργό-Γ. Βαρουφάκη-Σ. Τσιόδρα-Δηλώσεις Κεραμέως
 Εμβόλιο κορονοϊού: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό

Πριν φύγετε

 Χριστούγεννα στα Αναγνωστικά από το 1920 έως το 1980
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση