Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χρονοδιάγραμμα και κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών: Δημοσίευμα της Εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για τα ζητήματα των μόνιμων διορισμών στην ΕΑΕ.

Χρονοδιάγραμμα – κατανομή διορισμών και προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως τα γραφόμενά μας εχθές, Τρίτη 13/07/2019, κατά τη συνάντηση που είχε η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αναφέρθηκε πως δεν προβλέπονται Οριστικοί Πίνακες από το ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών στην ώρα τους.

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου Οριστικοί Πίνακες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα τελεσφορήσει η διαδικασία με την έκδοση Οριστικών Πινάκων για μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Εδώ υπενθυμίζεται πως 40.000 εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ/ΕΒΠ έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή.

Στη συνέχεια η εφημερίδα πληροφορεί πως η κατανομή των 4.500 θέσεων για μόνιμους διορισμούς σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΕΠ και ΕΒΠ θα γίνει αναλογικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή τα δύο τελευταία χρόνια.

Το σχέδιο του especial.gr

Δημοσιεύει δε το σχεδιάγραμμα της κατανομής που ως especial.gr είχαμε επεξεργασθεί και δημοσιεύσει την 5η Απριλίου 2019, επισημαίνοντας πως το σχέδιο αυτό ακόμα δεν έχει λάβει το πράσινο φως από το Υπουργείο Παιδείας.

 Η κατανομή των θέσεων πιθανά να γίνει ως εξής:

  • 1.700 Εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ
  • 1.470 Εκπαιδευτικοί ΔΕ ΕΑΕ
  • 1.330 ΕΕΠ και ΕΒΠ

Τώρα, όσον αφορά στη στελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας με αναπληρωτές και σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Τα δύο (2) Σενάρια για προσλήψεις αναπληρωτών

Το Υπουργείο εξετάζει τη λύση, από τη στιγμή που λόγω των καθυστερήσεων διαφαίνεται πως δεν θα έχουμε Οριστικούς Πίνακες από το ΑΣΕΠ στην ώρα τους, τη χρησιμοποίηση για πρόσληψη αναπληρωτών των υφιστάμενων Πινάκων, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι Δομές κατά τη νέα σχολική χρονιά.

“Παίζεται”, όμως, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν οι υπό έκδοση Προσωρινοί Πίνακες ΑΣΕΠ, έστω για την Α Φάση πρόσληψης Αναπληρωτών.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα της Εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και της δημοσιογράφου Ελπίδας Οικονομίδη

Δείτε ακόμη:

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Με Παλιούς ή Προσωρινούς Πίνακες ΑΣΕΠ οι αναπληρωτές – Τα 2 Σενάρια

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Σχέδιο με τη κατανομή των 4.500 θέσεων

Διορισμοί στα ΚΕΣΥ: Δεν προβλέπονται!!

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση