Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ ενημέρωση: Πίνακες ΑΣΕΠ-Πιστώσεις ΕΒΠ-Ψυχολόγοι ΕΠΑΛ-Κενά ΣΜΕΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ ενημέρωση: Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ – Πιστώσεις και εγκρίσεις ΕΒΠ – Ψυχολόγοι ΕΠΑΛ – Κενά ΣΜΕΑΕ – Μεταβολές σχολικών μονάδων – Μετατάξεις.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ ενημέρωση

 Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

11-10-2019

Από τη σημερινή παρουσία μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Πιστώσεις και εγκρίσεις Παράλληλης Στήριξης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Εστάλησαν σήμερα, αργά το μεσημέρι, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) οι 200 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε Γενικά Σχολεία για υποστήριξη μαθητών/τριών – Δείτε την κατανομή στις 13 ΠΔΕ εδώ

Επίσης υπεγράφησαν από την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη και οι εγκρίσεις για αιτήματα  υποστήριξης μαθητών/τριών από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), οι οποίες και θα αποσταλούν στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

2. Ψυχολόγοι (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ

Σήμερα απεστάλη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ των ΕΠΑΛ, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι Ψυχολόγοι (ΠΕ23).

Μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΚΥΑ, ακολουθεί η Υπουργική Απόφαση της κατανομής.

3. Προσωρινοί Πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ ΕΕΠ και 3ΕΑ εκπαιδευτικών ΕΑΕ Α/θμιας και Β/θμιας

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ, που απομένει να επιβεβαιωθούν, για την μεν Προκήρυξη 2ΕΑ αναμένεται η ανακοίνωση των Προσωρινών Πινάκων την επόμενη εβδομάδα, για δε την Προκήρυξη 3ΕΑ η επεξεργασία στο ΑΣΕΠ δεν έχει προχωρήσει ώστε να ευελπιστούμε πως σύντομα θα έχουμε Προσωρινούς Πίνακες.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως μόνον το ΑΣΕΠ γνωρίζει ακριβώς το πότε θα κοινοποιηθούν οι Προσωρινοί Πίνακες και εμείς απλά μεταφέρουμε εκτιμήσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας.

4. Κενά στις ΣΜΕΑΕ της χώρας

Ως αιρετοί θίξαμε τις σοβαρές ελλείψεις πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πανελλαδικά, μετά από ενημερώσεις που έχουμε από αιρετούς των ΠΥΣΕΕΠ.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την κατάθεση διάταξης προς ψήφιση στη Βουλή για την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ – ΕΒΠ για το 2019-2020,  θα πρέπει να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό του και τις πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να διατεθούν πιστώσεις για τις ΣΜΕΑΕ από άλλες πηγές (κονδύλια από άδειες άνευ αποδοχών κ.λ.π)

5. Μεταβολές σχολικών μονάδων

Ετοιμη είναι και η Εγκύκλιος  για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΕΑΕ ( Ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς ) για το σχολικό έτος 2019-2020.

6. Μετατάξεις – Αποσπάσεις σε Φορείς

Αναμένουμε ακόμη την εφαρμοστική Εγκύκλιο για τις Μετατάξεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την υπογραφή της Απόφασης Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Φορείς – αίτηση από ένα (1) και μόνο μέλος ΕΕΠ –  από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

________________________

Δείτε

Νέες 200 πιστώσεις ΕΒΠ Γενικών σχολείων | Κατανομή

Νέες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών | Τροπολογία στη Βουλή

Κενά ΕΕΠ και ΕΒΠ: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης στα Ειδικά Σχολεία | Πίνακες

________________________

Δείτε επίσης

Χρήσιμο υλικό για Σχολικούς Νοσηλευτές από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Κατανομή 4500 θέσεων: Κάντε τη να πάψει η εκπαίδευση να δηλητηριάζεται

Αριθμοί μονίμων σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ: Εκπαιδευτικοί Α/θμιας-Β/θμιας-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Διορισμοί Ειδικής: Ισότιμη κατανομή τώρα – Ερώτηση στη Βουλή 43 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ

Τζούφη: Nα προχωρήσουν οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί

Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών

________________________

Δείτε ακόμη

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ έως τώρα

Κατανομή Β Φάσης πιστώσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 Α Φάσης στις 13 ΠΔΕ

________________________

Πριν φύγετε

Ωράριο ΕΕΠ – ΕΒΠ: Σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία | Διευκρινίσεις

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο και άλλα χρήσιμα που αφορούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρόσβαση σε στοιχεία συνυποψηφίων: Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Αρετή Χ σε

    Κύριε Βούγια θεωρείτε πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στην ολοκλήρωση της προκήρυξης αν δεν ανακοινωθούν οι προσωρινοί ή όπως φαινεται δεν ολοκληρωθεί η διαδικασια των διορισμών για την 3ΕΑ; Μήπως κανατε καποια σχετικη ερώτηση στους αρμοδίους;

Γράψτε μία απάντηση