“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Διεθνές Συνέδριο: Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Διεθνές Συνέδριο: Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα – θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή.

Διεθνές Συνέδριο

Ανακοίνωση Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

σε συνδιοργάνωση με:
  • Tον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ν.π.δ.δ. ΣΚΛΕ).
  • Το Κέντρο Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Essex και
  • Τη Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW) ως επίτιμο συνδιοργανωτή,

βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τον προγραμματισμό της οργάνωσης Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Δήμου Κομοτηνής και με κεντρικό θέμα: Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο σκοπός του Συνεδρίου

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των πολιτικών και των παρεμβάσεων στην περίοδο της κοινωνικοοικονομικής κρίσης για την αντιμετώπιση του φάσματος των προβλημάτων που αυτή προκαλεί.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο σχετίζονται κυρίως με την κοινωνική αποστέρηση (φτώχεια, ανεργία, κ.α.), με έμφαση στην παιδική προστασία, αλλά και με θέματα που αφορούν στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ποιους αφορά

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στις επιμέρους θεματικές του ή/και να συνεισφέρουν με μια διάλεξη σε κάποιο από τα πεδία του.

Τόπος διεξαγωγής Συνεδρίου

Ως τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου ορίζεται η πόλη της Κομοτηνής, γιατί αφενός είναι η έδρα του Τμήματος και αφετέρου διευκολύνει την πρόσβαση στους/στις φοιτητές/τριες του Τμήματος και του Πανεπιστημίου γενικότερα.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Νοεμβρίου 2019 στους χώρους του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Πανεπιστημιούπολη.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του συνεδρίου: https://komotinisocialworkconference2019.gr/el/

Δείτε επίσης

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου: Εξετάσεις Νοέμβριο 2019

Σπουδές σε άλλη πόλη: 7.000 ευρώ ετησίως η επιβάρυνση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση