Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου: Συνεχίζει να λειτουργεί σε επισφαλείς συνθήκες | Επιστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου: Συνεχίζει να λειτουργεί σε επισφαλείς συνθήκες – Επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου”.

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λαυρίου

Σε επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου αναφέρεται επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” η οποία απεστάλη σε αρμόδιους Φορείς.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως το Ειδικό Νηπιαγωγείο δεν έχει μεταστεγαστεί στο τοποθετημένο container του αύλειου χώρου, με αποτέλεσμα 15 παιδιά και ενήλικες να στεγάζονται και σήμερα  ( 2μήνες μετά την έναρξη των σχ. μονάδων) στην μονή διαθέσιμη αίθουσα των 12τμ, με τον Σύλλογο να ζητά την αποκατάσταση ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας του σχολείου.

Ακολουθεί η επιστολή

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής “Κώστας Σωτηρίου” 

ΑΠ 260/20-10-23

Προς: τα μέλη, Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Πρόεδρο πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Σύλλογο Γονέων & κηδεμόνων Ειδικού ΔΣ & Ν/Γ Λαυρίου,  Συμβούλους Εκπαίδευσης, ΔΟΕ

2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Σε συνέχεια όλων των ανακοινώσεων, παρεμβάσεων, διαμαρτυριών του συλλόγου μας με θέμα την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων και της ασφαλούς στέγης των μαθητών/τριών  του Ειδικού Ν/Γ Λαυρίου  και την δεδομένη διαφωνία μας για την επιλογή  της Δημοτική αρχής να στεγάσει νήπια σε container έστω κι ως προσωρινή λύση.

Ενημερώνουμε ότι  κατά την ενημερωτική επίσκεψη της προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λαυρίου Παρασκευή  20/10/23 , ένα  μήνα μετά την παρέμβαση του συλλόγου μας στον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, (19/9/23) διαπιστώθηκαν τα εξής:

✔ Το  Ειδικό Νηπιαγωγείο δεν έχει μεταστεγαστεί στο τοποθετημένο container του αύλειου χώρου, με αποτέλεσμα 15 παιδιά και ενήλικες να στεγάζονται και σήμερα  ( 2μήνες μετά την έναρξη των σχ. μονάδων) στην μονή διαθέσιμη αίθουσα των 12τμ.

✔ Πραγματοποιούνταν εργασίες στρωσίματος δαπέδου έχοντας τοποθετημένο πρόχειρο  διαχωριστικό την ώρα που στην παρακείμενη παιδική χαρά  προαυλίζονταν τα νήπια! Δηλαδή εκτελούνταν  για άλλη μια φορά εργασίες κατά  την ώρα λειτουργίας του σχολείου παρά τη ρητή  δέσμευση του δημάρχου για το αντίθετο!!!

✔ Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία σύνδεσης των 2 κτιρίων-χώρων ( CONTAINER & κεντρικού κτιρίου-σταθερής αίθουσας) καθώς και στέγαστρο προστασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η δέσμευση του Δημάρχου παρουσία όλης της εκπαιδευτικής Κοινότητας στην μαζική  παράσταση διαμαρτυρίας  του συλλόγου μας 19/9/23  ήταν ότι τόσο το container ως σχολική αίθουσα όσο και τα έργα διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία μια εβδομάδα  μετά τη συνάντηση μας  με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλόλητας. Αναλυτικά στο  Δελτίο τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου μας και τη συνάντηση με το δήμαρχο Λαυρεωτικής για το σοβαρό ζήτημα της σχολικής στέγης του Ειδικού Νηπιαγωγείου  Λαυρίου.

  • Απαιτούμε την άμεση ολοκλήρωση εργασιών εκτός ωρών λειτουργίας της μονάδας και πιστοποιητικό καταλληλόλητας από τον αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να μεταφερθούν οι μαθητές άμεσα και να αποφορτιστεί η μοναδική σχολική αίθουσα νηπιαγωγείου.
  • Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την  λειτουργεία του νηπιαγωγείου σε επικίνδυνες συνθήκες και αδυναμία βασικής εκπαίδευσης στα παιδιά;
  • Ποιες είναι οι ενέργειες της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής προκειμένου να σταματήσουν οι επικίνδυνοι και παράνομοι όροι λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου;
  • Ποιες ενέργειες που έχουν γίνει για την ανεύρεση αξιοπρεπούς κτηρίου για τη μεταστέγαση του ειδικού νηπιαγωγείου όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος στο επόμενο τρίμηνο και πριν από το τέλος του χρόνου;

Τα παιδιά του ειδικού νηπιαγωγείου δεν είναι παιδιά κατωτέρου θεού!

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για συνέχιση των κινητοποιήσεων με απεύθυνση σε όλους τους αρμόδιους για τον έλεγχο και την αποκατάσταση ασφαλούς και αξιοπρεπούς λειτουργίας του σχολείου.

Η Πρόεδρος       Βιολέττα Πατέλη

Ο Γραμματέας     Κώστας Τουλγαρίδης

Δείτε επίσης

Απαντήσεις για γραπτό ΑΣΕΠ-διορισμούς 2024-νέες οργανικές-προσλήψεις αναπληρωτών-τι δρομολογεί το Υπ. Παιδείας 

Οι νέοι μισθοί στο δημόσιο με Πίνακες και παραδείγματα-Μισθολογικά κλιμάκια | Εγκύκλιος ΥΠ.ΟΙΚ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση