Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εκπτωση ΚΤΕΛ: Αίτημα ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκπτωση ΚΤΕΛ: Αίτημα του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ) προς τα ΚΤΕΛ Στερεάς Ελλάδας.

Εκπτωση ΚΤΕΛ

Αίτημα προς τα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για χορήγηση έκπτωσης στην τιμή των εισιτηρίων, για τα μέλη του Συλλόγου που μετακινούνται καθημερινά στον τόπο εργασίας τους, απέστειλε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ).

Δείτε την επιστολή

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ)

ΛΑΜΙΑ, 14/09/2019

                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 196

                      

                                                                                                    ΠΡΟΣ

  • Τους Προέδρους των Κ.Τ.Ε.Λ. Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Εύβοιας και Ευρυτανίας

                 ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ»

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,

ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπεί συνδικαλιστικά ως πρωτοβάθμιο όργανο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.), που προσφέρει υπηρεσίες σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και  αναπηρίες που φοιτούν στα σχολεία τόσο της Γενικής Εκπαίδευσης όσο στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε).

Το Ε.Ε.Π. των διαφόρων κλάδων εργάζεται σύμφωνα με τον Ν. 3699/2008 και στα Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης  (Κ.Ε.Σ.Υ.)-πρώην Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

Οι κλάδοι που αποτελούν το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι: ΠΕ23-Ψυχολόγων, ΠΕ30- Κοινωνικών Λειτουργών, ΠΕ21 -Λογοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργοθεραπευτών, ΠΕ28-Φυσικοθεραπευτών, ΠΕ25- Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ-24-Παιδοψυχιάτρων, ΠΕ22- Επαγγελματικών Συμβούλων, ΠΕ31- Ειδικών στη Νοηματική Γλώσσα, Ειδικών στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό Τυφλών,  Ειδικών στην Κινητικότητα το Προσανατολισμό και τις Δεξιότητες Καθημερινής Διαβίωσης Τυφλών, ΠΕ36-Μουσικοθεραπευτών.

Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π.) εργάζεται στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή στα Γενικά Σχολεία ως Συνοδοί – Βοηθοί των παιδιών με αναπηρία  που φοιτούν σε αυτά.

Ως εξειδικευμένο προσωπικό με ιδιαίτερη ευθύνη στην υποστήριξη των ατόμων με ιδιαίτερες δυσκολίες, είτε των μαθητών, είτε των γονέων τους αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, το οποίο άρχισε να καλύπτει τις ανάγκες της εκπαίδευσης από το 1987 μέχρι και σήμερα,

αιτούμαστε επισήμως τη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα εγγεγραμμένα και ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη μας,

που μετακινούνται καθημερινά εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να ασκήσουν το υποστηρικτικό τους έργο σε όλες τις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι αναπληρωτές με συμβάσεις  ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Κύριοι Πρόεδροι, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και επικοινωνία και αναμένουμε από την πλευρά σας τη θετική απάντησή σας στο αίτημα του συνδικαλιστικού μας συλλόγου.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Βούγιας Βασίλειος                                          Κυργιόπουλος Ιωάννης

_____________________

Δείτε

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Β Φάση προσλήψεων – Πίνακες ΑΣΕΠ – Τροπολογίες – Πιστώσεις ΕΠΑΛ | Ενημέρωση

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΕΕΠ – ΕΒΠ έως 15/09/2019

_____________________

Δείτε επίσης

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας: Να αποδοθεί άμεσα το υπόλοιπο 25% των πιστώσεων

Μειωμένες πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Εγγραφο ΠΟΣΕΕΠΕΑ

_____________________

Πριν φύγετε

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Α/θμιας 2019-20 Α Φάση | Ονόματα

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

ΔΟΕ για προσλήψεις: Προβλήματα προς επίλυση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση