Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας: Να αποδοθεί άμεσα το υπόλοιπο 25% των πιστώσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας: Να αποδοθεί άμεσα το υπόλοιπο 25% των πιστώσεων – Ανακοίνωση Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής.

ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. Μακεδονίας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την μείωση των πιστώσεων που διατίθενται για ΕΕΠ – ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ.

Ο Σύλλογος καλεί σε συσπείρωση για την άμεση απόδοση του υπολοίπου 25% των πιστώσεων και δηλώνει πως τον εκφράζει η Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, την οποία και επισυνάπτει.

   Δείτε την Ανακοίνωση

          Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας  (ΣΕΕΠΕΑ)

Θεσ/νίκη,  6-9-2019

Αρ. Πρωτ : 74

Πληροφορίες

Αθανάσιος Λασιόπουλος:  κιν. 697 098 292                                           ΠΡΟΣ: Τα μέλη

Εmail: Seepeakm@gmail.com

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ως Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώνουμε την ανησυχία μας σχετικά με τη μείωση των πιστώσεων που διατίθενται για ΕΕΠ – ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους ΕΕΠ – ΕΒΠ (ανεξαρτήτως του προγράμματος που πιο άμεσα τους αφορά) να συσπειρωθούν, προκειμένου να απαιτηθεί η άμεση απόδοση του 25% των πιστώσεων που κρατήθηκαν πανελλαδικά, χωρίς καμία αιτιολογία, από την πολιτική ηγεσία.

Επιπλέον, δηλώνουμε ότι μας εκφράζει η ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, την οποία και αναδημοσιεύουμε ολοκληρωμένη.

 Θέμα: «Διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για τις μειωμένες πιστώσεις στους ΕΕΠ-ΕΒΠ».

Συνάδελφοι/ισσες,

ενημερωθήκαμε για τη μείωση των πιστώσεων και  θεωρούμε ότι οι μειωμένες θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ  είναι ένδειξη υποτίμησης των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ και έλλειψη σεβασμού απέναντι στις ωφελούμενες οικογένειες και τα παιδιά.

Ζητάμε την άμεση απόδοση του 25% ων πιστώσεων που κρατήθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από την πολιτική ηγεσία.

Απαιτούμε την πλήρωση των θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ σε σχέση με τα νέα οργανικά και λειτουργικά κενά προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες ΣΜΕΑΕ και οι μαθητές και οι οικογένειές τους να έχουν την ολιστική υποστήριξη που τους αξίζει!!

Απαιτούμε άμεση απάντηση του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση περισσότερων πιστώσεων κατανεμημένες δίκαια σε όλους τους κλάδους.

Δε θα δεχτούμε άλλη αδικία για κανέναν από τους κλάδους μας!!

Καλούμε τους διευθυντές της Γενικής και της Ειδικής εκπαίδευσης, τις εκπαιδευτικές ενώσεις, τους γονείς και το αναπηρικό κίνημα να συστρατευθούν ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την προσφορά ισότιμων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειες .

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι και θα είναι αρωγός των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και των θεμάτων που αφορούν την πλήρη στελέχωση των σχολείων και δομών, την ολιστική κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών και την προώθηση της ολιστικής ενίσχυσης της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης με υποστηρικτικές υπηρεσίες των κλάδων ΕΕΠ- ΕΒΠ καθώς και τη βελτίωση  εν γένει της σχολικής κοινότητας.

Δείτε επίσης

ΣΕΕΠΕΑ ΣΤΕΛΛΑ: Να δοθούν πιστώσεις ΕΕΠ – ΕΒΠ με βάση ανάγκες των σχολείων

__________________________

Πριν φύγετε

Κατανομή ΕΕΠ – ΕΒΠ 2019-20 στις 13 ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων και δήλωση προτίμησης ΕΕΠ – ΕΒΠ από όλες τις ΠΔΕ

Κατανομή πιστώσεων στην Ειδική Αγωγή για το 2019-20

Συνεδριάζουν σήμερα τα ΠΥΣΕΕΠ για κατανομή πιστώσεων

Μειωμένες πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ | Εγγραφο ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Α/θμιας 2019-20 Α Φάση | Ονόματα

Προσλήψεις Ειδικής και Γενικής Β/θμιας 2019-20 | Ονόματα

ΔΟΕ για προσλήψεις: Προβλήματα προς επίλυση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση