Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Στην εκδήλωση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου η Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην εκδήλωση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου: «Εργασία: Συμπερίληψη, Ισότητα, Ψυχική Ευημερία» η Γραμματεία ΑμεΑ της Ν.Δ.

Εκδήλωση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Ο Γραμματέας ΑμεΑ της Ν.Δ. Κώστας Λολίτσας και η Αναπληρώτρια Γραμματέας Ε. Καραγεώργου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ Στέλιου Κυμπουρόπουλου με θέμα: «Εργασία: Συμπερίληψη, Ισότητα, Ψυχική Ευημερία».

Ομιλητές ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Συγγραφέας και Κινηματογραφιστής Κώστας Βενετόπουλος.

Κώστας Λολίτσας

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Γραμματείας ΑμεΑ της Ν.Δ.

“Ο Γραμματέας με παρέμβαση του επεσήμανε πως όλα είναι θέμα παιδείας και πως η συστέγαση ειδικών και γενικών σχολείων αποτελεί μια καλή πρακτική μέσα από κοινές εκδηλώσεις και προαυλισμούς ώστε η συνύπαρξη όλων των παιδιών να είναι μια αυτονόητη υπόθεση που θα κάνει αυτονόητη και την συμπερίληψη και στην ενήλικη ζωή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα Μαρία Κεφάλα, ο πρ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρ. Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ανατολ. Αττικής ΝΔ Στέλιος Πέτσας – Stelios Petsas Στέλιος Πέτσας, Βουλευτές της ΝΔ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» Δημήτρης Νικόλσκυ, γονεικοί φορείς, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων αναπηρίας καθώς και συμπολίτες μας με αναπηρία, συμπολίτες μας που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και πλήθος κόσμου, κάνοντας πράξη την συμπερίληψη και την ισότητα.

Άλλωστε, αυτή η Κυβέρνηση, του Kυριάκου Μητσοτάκη, είναι η Κυβέρνηση που έκανε πράξη για πρώτη φορά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, τον Προσωπικό Βοηθό κ.α. και έκανε ορατούς τους «αόρατους» συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν σε κάθε ευπαθή ομάδα, όπως τόνισε και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος”. 

Δείτε επίσης

Στο ΙΕΠ το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρήκοων Αργυρούπολης: Μαθητές και μαθήτριες τραγούδησαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα 

Διάγνωση αυτισμού με φωτογραφίες του αμφιβληστροειδούς από σύστημα τεχνητής νοημοσύνης 

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής: Πόσα έχουν ιδρυθεί, πόσα λειτουργούν-Το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας 

Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπ/ση-Δηλώσεις Πρωθυπουργού και Υπουργού Παιδείας 

Από το 2025 τα μη κρατικά Πανεπιστήμια: Ανάλυση του ν/σ “Eλεύθερο Πανεπιστήμιο” από το ΥΠΑΙΘΑ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση