Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέοι Πίνακες ειδικής αγωγής: Η Προκήρυξη ΑΣΕΠ αρχές Μαρτίου-διορισμοί από τους υπάρχοντες πίνακες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέοι Πίνακες ειδικής αγωγής: Η Προκήρυξη ΑΣΕΠ αρχές Μαρτίου-Μόνιμοι διορισμοί από τους υπάρχοντες πίνακες, εφόσον πραγματοποιηθούν-Ενημέρωση από τον τ. αιρετό Τάκη Ρουμπή.

“Στις αρχές του Μάρτη θα βγει από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής. Οι μόνιμοι διορισμοί -εφόσον γίνουν- θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες“.

Τα παραπάνω κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. αιρετός του ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε “ο Μακρυγιάννης” Τάκης Ρουμπής.

Λίγες ώρες πριν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης  μιλώντας στον Ellada FM ανέφερε ότι ίσως και μέσα στο μήνα Φεβρουάριο θα κάνει ανακοινώσεις η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής.

Συγκεκριμένα

σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου ανέφερε  πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την Υπουργό Παιδείας μόλις πάρουμε τη διαβεβαίωση από το ΑΣΕΠ και αυτό είναι θέμα ημερών – Δείτε το σχετικό video ΕΔΩ

Υπενθυμίζουμε πως

οι Αξιολογικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Αυτό προβλέπει

η παράγραφος δ’  του άρθρου 64 του ν. 4692/2020, με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019.

Ετσι οι Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ισχύουν έως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Βαγγελης Φούκας σε

    Καληαπερα κ.Βουγια. Οι φετινοι διορισμοι (αν γινουν) θα γινουν με τους παροντες οριστικους πινακες ; Οπως αναφερει ο κ.Ρουμπης.
    Εχω χασει 67 θεση στους τωρινους πινακες. Και για αυτο εχω τοσο αγχος

Γράψτε μία απάντηση